Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Berghagen är död – familjens stora sorg

19 okt, 2023, 10:04 

Den folkkära artisten Lasse Berghagen är död.

Annons

Den folkkäre artisten Lasse Berghagen är död. Det uppger familjen för TT.

Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammalBrand logo
Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammal

Lasse Berghagen har under en tid legat på sjukhus efter att ha drabbats av komplikationer efter en hjärtoperation.

”Lars Berghagen, vår Larsan, har idag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skriver familjen i ett mejl till TT.

Malin Berghagen: ”Jag kramar pappas hand”

Dottern Malin Berghagen har flera gånger uppdaterat sin blogg och varit öppen med om hur jobbigt det har varit att se sin pappa så dålig.

"Jag bestämmer mig för att älska livet. Vara tacksam för allt jag upplevt och fortsätta uppleva, se naturen och se platser. Lära mig nya saker och umgås med vänner. Min älskade familj. För vi har den här stunden på jorden. Och jag vill vara nära…. jag kramar pappas hand och tänker på raderna i Lalehs låt”, skrev hon för några dagar sedan.

Annons

Lasse Berghagen blev 78 år gammal. Han lämnar efter sig frun Eva Berghagen, döttrarna Malin och Maria Berghagen samt flera barnbarn.

Lasse Berghagens karriär

Lasse Berghagen lyckades med bedriften att bli en av Sveriges mest folkkära artister. I flera år var det han som vaggade in allsångspubliken i en trygg famn i Allsång på Skansen.

Han skivdebuterade 1965 och hann med att skapa en enorm låtskatt. Under karriären hade han skrivit över 500 låtar, många som det sjungs på än i dag. Han var även med och vann Melodifestivalen med bidraget ”Jennie Jennie” 1975.

Foto: TT

Annons