Lasse Berghagen erkänner efter 18 år – lidandet som tittarna inte såg

Lasse Berghagen erkänner efter 18 år – lidandet som tittarna inte såg
Allt såg så naturligt ut för den trygge Lasse Berghagen – men verkligheten var en helt annan.
Annons

Lasse Berghagen är en av de allra mest folkkära artisterna i Sverige, och för det har han till stor del Allsång på Skansen att tacka. I tio års tid var han programledare för det folkkära programmet, som under hans ledning gick från några hundra tusen tittare i veckan till mer än två miljoner.

Annons

För många ingår han i den sommartradition som programmet blivit i de svenska tv-sofforna, och det har bringat glädje till många sommarstugor under regniga ljusa kvällar. Men för Lasse själv är det inte bara fina minnen som dyker upp när han tänker tillbaka på tiden med “Allsång”. När han var med i programmet Renées brygga medgav han att han kan vakna upp i panik av mardrömmar där han kommer av sig på scen.

Annons

– Jag har faktiskt inga roliga minnen. Inte något som jag direkt kan säga var specifikt roligt. Det var direktsänt, jag körde och sen när det var klart efter en och en halvtimme så pustade jag ut, säger han i programmet.

För några år sedan firade Lasse Berghagen 50 år som artist, men säger ändå att han kanske är lite för blyg!
För några år sedan firade Lasse Berghagen 50 år som artist, men säger ändå att han kanske är lite för blyg!

Lasse Berghagen: “Jag är egentligen blyg”

Han berättar om drömmarna som han fortfarande kan ha om nätterna.

Annons

– Det är knäpptyst på scen, alla står och tittar på mig, jag har glömt vad jag ska säga. Jag springer av scen bort mot min loge, där i paniken vaknar jag ur drömmen, säger han i programmet.

– Jag kanske inte egentligen är den som ska fronta. Jag är faktiskt lite blyg. Lite halvnervös över att det ska bli bra. Jag har varit petimäter, väldigt noga med att det skulle bli bra, säger han.

Det hade man aldrig kunnat tro när man såg Lasse i Allsång på Skansen, han som såg ut som tryggheten själv där uppe på scen!
Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Lasse Berghagen erkänner efter 18 år – lidandet som tittarna inte såg”

  1. Fundersam skriver: 10 juli, 2020

    Tankarna som Berghagen har nu känner man igen “hur vågade man”, men tiden förändras mellan ung och gammal. Han njöt säkert då, men har förträngt det.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar