Lasse Berghagen om skilsmässan med Lill-Babs: ”Jag hade inte en susning”

lasse berghagen lill-babs

TT
Lasse Berghagen föll pladask och gifte sig sedan med sin stora kärlek Lill-Babs, men när tragedin slog till var det för svårt att hantera.
Svenska kändisar – då och nu!
Slå på ljud

I samma vända som Lasse Berghagen blev signad för skivbolaget blev han presenterad för sina nya ”kollegor” under en kväll på Hamburger Börs. 19 år gammal skulle han nu umgås med svenska artisteliten, berättar Lasse i den nya dokumentären om hans liv och karriär En blandning av sött och salt i SVT.

– Det var klockarkärlek från min sida iallafall, direkt. Jag tyckte hon var bedövande vacker och en kul tjej, charmig.

Dödsfallet förändrade allt för Lasse och Lill-Babs

Paret gifte sig medan Lasse fortfarande bara var 19 år, Lill-Babs var 26. Men det är så man gjorde på den tiden när man blir gravid, har Lill-Babs sagt till Lasse bara några ord innan hon gick bort, berättar han i dokumentären. Men snart inträffade tragedin när Lill-Babs vän och mentor Simon Brem gick bort, något deras förhållande inte överlevde.

– Det blev en väldigt väldigt stor och intensiv kärlek för dem båda två. Sen när Simon Brem gick bort och det sorgen blev för stor, den var pappa för ung för att hantera. Att kunna bära henne och mig och hela familjen, säger Malin Berghagen, parets dotter som medverkar i dokumentären.

Lasse berättar om tiden:

– Simon var ju hennes allt när det gällde jobb och management och allt sånt, jag hade ju inte en susning. Jag kunde inte stötta henne på något sätt. Sen träffade hon ju Kjell, säger Lasse.

Lill-Babs lasse berghagen

Lasse Berghagen föll pladask för den karismatiske sångerskan.

TT

– Pappa var extremt olyckligt kär i min mamma. det var svårt att få hans uppmärksamhet i allt det och det kan jag fatta. Löpsedlar över hela landet om att hon hade träffat en ny man. Aj. Det kändes nog, säger Malin Berghagen i dokumentären.

Med den distans han nu har till skilsmässan kan Lasse ändå se att den inte bara var av ondo.

– Även om det var fruktansvärt jobbigt med den här skilsmässan så var det det bästa som kunde hänt. I och med att vi skiljde oss fick jag växa själv, det hade jag nog inte kunnat göra om vi hade fortsatt och jag hade varit Herr Lill-Babs, säger han.