Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Lasse Berghagens markering mot Pernilla – dissar Allsång på Skansen

10 jul, 2023, 12:00 
Lasse Berghagen ligger bakom öppningsvinjetterna på både Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg.
Annons

Lasse Berghagen är svårt förknippad med Allsång på Skansen. I nio melodisköna år rattade han allsången och vaggade in allsångspubliken i ”Stockholm i mitt hjärta”.

Pernilla Wahlgrens ärliga ord om att få sitt första barnbarnBrand logo
Pernilla Wahlgrens ärliga ord om att få sitt första barnbarn

Han ligger själv bakom den öppningsvinjett som varit programmets signum de senaste decennierna. Programledare har kommit och gått, men ”Stockholm i mitt hjärta” lever vidare som om det inte fanns någon morgondag.

Nu för tiden är det Pernilla Wahlgren som tar ton och river av Lasse Berghagens kända dänga – och inför premiären hörde den folkkära giganten av sig för att önska henne lycka till.

Annons
Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen
Pernilla Wahlgren är ny programledare för Allsång på Skansen.

Lasse Berghagens drag

I en annan del av Sverige pågår ett annat allsångsprogram. Lotta på Liseberg har blivit en stor konkurrent till Allsång på Skansen och varje vecka slåss de om tittarnas val.

Man skulle ju kunna tro att Lasse Berghagen varit tydlig med vilken sida han står på, men faktum är att han varit högst involverad i Lotta Engbergs allsångsprogram och haft en stor roll.

Likt i Allsång på Skansen är det Lasse Berghagen som ligger bakom öppningsvinjetten i Lotta på Liseberg. Så när Lotta river av ”Vi sätter färg på Liseberg” är det Lasses rader hon sjunger.

Annons
Lasse Berghagen
Lasse Berghagen ligger bakom öppningsvinjetterna på både Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg.

Pernilla Wahlgren medveten om Lasses val

Får åtta år sedan blev Lasse ombedd att göra en låt till programmet. Han tackade ja till erbjudandet, tog fram pennan, författade några rader och sen var han klar med uppdraget.

Lasse var så vederhäftig med pennan att det bara tog några timmar att bli klar med låten. När han lutade sig tillbaka hade rader som ”kom hit till Liseberg och ”och ta med dig musikalisk färg” skapats.

Än i dag är låten en del av Lotta på Liseberg, vilket så klar inte undgått Pernilla Wahlgren, och när hon nu leder allsång på Skansen är det med vetskapen om att Lasses musik även ekar på Liseberg.

Foto: TT

Annons