Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Berghagens sista vilja avslöjad – ikonens oväntade önskemål

25 okt, 2023, 11:30 
Lasse Berghagen
Lasse Berghagen gjorde en överenskommelse innan sin död – nu har den avslöjats.
Annons

Det var i förra veckan som Sverige nåddes av nyheten att Lasse Berghagen lämnat oss. En ofattbar förlust av en ofattbart betydelsefull kulturpersonlighet.

Nu ska vi få veta mer om Lasses sista tankar i ett synnerligen unikt tv-projekt. Mark Levengood spelade nämligen in en intervju med Lasse en tid före hans bortgång.

Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammalBrand logo
Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammal

Lasse Berghagens sista vilja – hemliga överenskommelsen

Enligt Viaplay var premissen för samtalet att programmet skulle sändas först när Lasse var död. Programmet har fått titeln Sista ordet.

Lasse Berghagen
Vi kommer att få se Lasse på tv igen!

– I mitt liv har jag upplevt att människor blir kvar, även när de går bort. Jag hoppas Sista ordet bidrar till att Lasse lever vidare i oss, dels genom sin musik och sina dikter, dels genom alla de fina tankar han framför i vårt samtal, säger Mark i ett pressmeddelande.

Annons

Programmet har premiär den 29 oktober på Viaplay och TV3.

– Vi har aldrig spelat in ett så speciellt program under så speciella premisser. Det krävs mycket mod av de medverkande att ställa upp men signalerar också ett fint avslut på en karriär och återblick på ett helt liv där några av våra mest folkkära personer får Sista ordet. Jag kan inte tänka mig en programledare som kan göra det med större värdighet än Mark Levengood. Programserien har tidigare gjorts i Danmark där den heter Det sidste ord. Det är med största ödmjukhet och respekt vi nu presenterar programmet i Sverige, säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Group i Sverige.

Lasse Berghagen en av flera intervjuade i Sista ordet

Mark har spelat in flera intervjuer med kända profiler som ska sändas under Sista ordet-paraplyet. Men vilka hålls hemliga fram tills dess att personen gått bort.

– Att få leda Sista ordet har varit utmanande och kanske det märkligaste jag gjort hittills i min karriär. Jag har fått möta människor vars liv genom många årtionden berört Sverige. Redan där blir intervjun intressant för mig. Men en dag ska dessa människor dö, och även deras död kommer att beröra nationen, säger Mark.

Annons