Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Granqvist ringde och skällde ut TV4-kollegan – stort pengabråk på kanalen

08 mar, 2024, 19:30 
Lasse Granqvist
SIMON HASTEGÅRD
Lasse Granqvist tappade humöret med TV4-kollegan – och bråket gällde pengar.
Annons

Sportkommentatorn Lasse Granqvist är känd för sitt glada humör och energiska stil. Detta, kombinerat med en stor kunnighet och ett oöverträffat munläder, har gjort honom till en av Sveriges mest uppskattade tv-personligheter.

Men ibland kan även Lasse tappa humöret. Den här gången är det tv-kollegan Hasse Backe, fotbollstränare och expert, som fått vara föremål för Lasses ilska.

Därför slutar Anna Lindmarker på TV4 efter 26 årBrand logo
Därför slutar Anna Lindmarker på TV4 efter 26 år

Bråk mellan Lasse Granqvist och Hasse Backe

Utskällningen hade med ett gemensamt intresse att göra. Lasse och Hasse har gjort flera stora hästaffärer tillsammans.

Båda två brinner för trav och har varit delägare i stjärnhästar som Greenshoe. Men en affär slutade i förskräckelse för Lasse.

Det här berättar tv-stjärnan om i podcasten V75-podden Systemet.

Annons

– Det började med att vi köpte in oss på en häst som heter Enterprise. Jag var ute med hundarna när Hasse Backe ringde till mig. ”Nu är det dags Granqvist, nu ska du hoppa på en grej i USA här. Vi ska köpa in oss i en häst som heter Enterprise. Det här måste du vara med på. Vad kostar det? Frågade jag. 25 000 kronor svarade han då. Jag tänkte, ja okej då, man måste ju våga någon gång, säger Lasse och berättar vidare om sin stora chock när räkningen från USA damp ner hos honom.

– Då ringde jag till Hasse Backe och frågade: ”Vad fan är det här, Backe?!”. Det var enorma pengar. Det var 25 000 dollar. Var på Backe svarade: ”Men vi gör ju affären i USA. Vad tror du de handlar med, Balubas eller?”.

Vilken blåsning!

Annons