Lasse Granqvists okända tragedi – döljer sorgen i rutan under fotbolls-VM

22 nov, 2022, 12:30 
AvIbraheem Alsalman

Den folkkära tv-profilen berättar om sorgen och livet som ensam man.

Annons
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"

Lasse Granqvist är sportkommentatorn som förmodligen hörs mest i TV4:s sportsändningar. Granqvist har bakgrund i Radiosporten men sedan 2012 har han huserat hos "Fyran".

– Jag slutade på radion 2012 och jag gjorde det för att jag inte ville bli en karikatyr på mig själv. Det spelas en bra fotbollsmatch, och de allra flesta tittar på tv, sedan dagen efter säger man ”åh vi går in och kollar hur Granqvist låter på Youtube” och så hör man en urspårad, galen människa.

– Jag ville inte bli en karikatyr på mig själv. Att jag skulle leva upp till någonting, nej! Jag hör stråk av det när jag lyssnar tillbaka, det är lite för ansträngt, har Lasse Granqvist sagt tidigare i en lång intervju med Expressen.

Annons

Lasse Granqvists okända tragedi – döljer sorgen i rutan under fotbolls-VM

Granqvist, 54, har jobbat som journalist länge och har gedigen erfarenhet. Samtidigt har jobbet lett till att han lever ensam.

– Jag har fått höra många gånger att jag är gift med mitt arbete och det är rätt. Jag har offrat en del på det. Men jag tycker så här: det är meningslöst att sitta och titta tillbaka. Det finns så många andra människor som har jobb jag inte skulle tycka vara lika roligt, det finns de som inte har jobb alls, det finns de som är sjuka i sin vardag, det finns de som har sjuka anhöriga.

Den 55-årige sportkommentatorn hade tidigare två hundar, men tidigare i somras avled båda två – inom loppet av fem dagar.

– Inte ens hundarna kvar faktiskt. De gick bort inom loppet av fem dagar. De två 14-åriga cavalier jag hade i somras. Det var ingen rolig upplevelse så jag kämpar själv, säger Granqvist i en poddintervju med sportjournalisten Olof Lundh.

Annons