Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Holm berättar om sista samtalet med Lasse Berghagen: "Han registrerade min röst"

19 okt, 2023, 12:15 
Lasse Holm och Lasse Berghagen
Lasse Holm berättar om sista samtalet med avlidne vännen Lasse Berghagen.
Annons

Lasse Berghagen har lämnat oss. En oförglömlig artist som enda sedan skivdebuten 1965 har haft en odödlig roll i det svenska musiklivet.

Bekräftelsen kom från Lasses familj via TT.

”Lars Berghagen, vår Larsan, har idag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skriver familjen i ett mejl till TT.

Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023Brand logo
Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023

Lasse Berghagen död – Lasse Holm om sista samtalet med vännen

Artisten och vännen Lasse Holm är tagen när Svensk Damtidning får tag i honom.

Lasse Holm och Lasse Berghagen
Lasse fick ett sista avsked med sin vän.

– Jag fick höra för inte så länge sedan. Det är smärtsamt och tungt. Man blir chockad, även om jag var lite förberedd eftersom jag visste att han var illa ute, säger Lasse.

Annons

Lasse hann med ett sista avsked till vännen.

– Jag fick kontakt med honom via hans fru, Eva. Hon höll upp mobilen och han registrerade min röst. Nä, det här var en tung smäll. Vi har ju så många fantastiska minnen ihop, både när vi har arbetat ihop och när vi umgåtts som vänner, säger Lasse.

Lasse Holm om Lasse Berghagen: "Känns väldigt tungt"

Lasse och Lasse har delat mycket tillsammans. De var när de båda vännerna var ute på stan i början som Lasse Holm träffade sin hustru, Kerstin.

De har också uppträtt gemensamt, två nationalklenoder med en oerhörd gemensam låtskatt.

– Vi har ju känt varandra i över 50 år. Det känns väldigt tungt. Jag känner ett stort tomrum efter en härlig, varm människa, säger Lasse.

Lasse Berghagen reflekterade mycket kring döden. Han skrev till och med en låt om livet slut, Till en fader, som handlar om en pappa som ligger på sin dödsbädd.

– Jag har i min tankar vandrat mellan liv och döden. Utan att känna smärta eller sitta med en flaska rödvin och deppa med tänt ljus. Det gör jag absolut inte. Jag accepterar den till fullo, sa Lasse i intervju med Kvällsposten 2018.

Annons