Lasse Holm gör sitt för att hjälpa äldre

Lasse Holm gör sitt för att hjälpa äldre

Lasse Holm bjuder in till digital julfika för de äldre. En grupp som bara får det tuffare i samhället.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?
Slå på ljud

Lasse Holm har hunnit fylla 77. En senior ålder – och den kände artisten och låtskrivaren känner ett stort ansvar för sina generationskamrater.

Därför bjuder han i egenskap av ambassadör för Doro, mobiltelefontillverkaren som gör smartphones anpassade för en äldre målgrupp, in till en digital julfika för de äldre.

Lasse Holm anordnar julfika med Doro

– Det känns väldigt angeläget att kunna göra det. Vi gjorde en vanlig lunchsändning på samma sätt tidigare i år, och det blev en jättesuccé. Jag är ju själv 40-talist, vi sitter på samma kammare, så att säga. Och vissa är ju ensamma till jul, säger Lasse.

– Så då ska vi sitta där och samtala, umgås. Jag har några kompisar i branschen som jag ska ringa upp.

Kan du avslöja vilka kompisar det handlar om?

– Lasse Berghagen och Lotta Engberg. De är båda två otroligt generösa med sin tid, och det känns som två extremt folkkära namn som är väldigt bra för målgruppen.

Julfikan sänds live den 17 december kl 10-11 på Doro Sveriges Facebook-sida. Den kostar ingenting.

– Ensamhet bland äldre är ett stort problem och en fråga som ligger oss på Doro varmt om hjärtat därför gör vi många initiativ av det här slaget. Bland annat så skänker vi exempelvis julmat till äldreboenden och i samband med Äldredagen i höstas ordnade vi en digital lunch med Lasse Holm. Det fick ett varmt mottagande från seniorer runt om i Sverige så vi vill givetvis fortsätta med detta och nu låta Lasse med vänner sprida julstämning i denna konstiga tid, säger Johnny Davou, Nordenchef på Doro, i ett uttalande.

– Det är väldigt snyggt fixat av Doro detta, säger Lasse.

Situationen för de äldre i Pandemi-Sverige har varit extra mycket på tapeten på sistone. Den så kallade Coronakommissionen kom fram till att de styrandes insatser för att skydda de äldre inte varit tillräcklig.

"Ett kapitalt misslyckande"

Lasse Holm

Lasse Holm är en av våra mest folkkära artister.

Det här är inget som undgått Lasse.

– Misslyckandet för de äldre är ju kapitalt. Det är bara att kolla på dödstalen. Omhändertagandet av de äldre har brustit på många håll, säger Lasse.

– Och om man kollar generellt i samhället, så negligeras de äldre överlag. Det finns så mycket kunskap och rutin där som inte används. De vill fortfarande göra samhället en tjänst, men man är körd efter sextio på många håll.

LÄS MER: Paret Westlings relation till kungafamiljen – så är den egentligen

LÄS MER: Daniels okända syster – Anna Westlings liv i de dolda