Lasse Holm om tunga livsbeskedet: "Elände och katastrof"

30 sep, 2020, 16:09 
Lasse Holm är 76 år gammal.
Lasse Holm sitter i karantän – precis som resten av landets seniorer.Men nu ska han hjälpa till att lysa upp tillvaron för de äldre.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 39?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 39?

Lasse Holm är en av Sveriges mest folkkära artister och låtskrivare. Med antingen sig själv eller andra bakom mikrofonen har han skänkt oss dängor som överlevt decennier och som fortfarande nynnas av människor i alla åldrar.

Men Lasse brinner inte bara för musik. Han är också ambassadör för Doro, mobiltelefontillverkaren som gör smartphones anpassade för en äldre målgrupp.

– Jag köpte ju en massa telefoner till min svärmor, men hon skrämdes av den nya teknologin, så det var kört. Men med den här telefonen kan äldre, som kanske har lite sämre syn, också hålla sig uppdaterade, säger Lasse.

Lasse Holm håller i digital lunch

Lasse Holm är 76 år gammal.
Lasse Holm är 76 år gammal.

I egenskap av Doro-ambassadör ska Lasse hålla i en digital lunch för seniorer. De äldre får alltså möjlighet att, på digital väg, ratta in Lasse och låta honom stå för underhållningen.

Annons

Lunchen äger rum 1 oktober, på FN:s internationella dag för äldre.

– Peppen är oerhört viktig när man sitter i en karantän. Bara det att man inte får träffa sina barnbarn, det är ju vanligtvis en av ljuspunkterna för en gammal person. Så det blir en väldigt sorglig tillvaro. Livskvaliteten hamnar på skam. Jag känner ju mig privilegierad, jag har en gård i Västergötland och en fantastisk hustru. Men sitter man ensam hemma i en etta så kan det ju bli väldigt deprimerande, säger Lasse.

Kommer du att bjuda lunchgästerna på lite musik?

– De sa “Ta med guran”, men jag är ju framför allt keyboardist. Det kanske blir lite a capella.

 

“Arbetar med en musikal”

För Lasse är det annars tunnsått med musikaliska framträdanden just nu. Coronaviruset har gjort läget osäkert för världens artister.

– Diggiloo blev ju inte av i år, och det är bedrövligt. Sedan arbetar jag med en musikal, det är min bebis. Men många av mina kollegor i musikbranschen har ju fått ta andra jobb, inom vården till exempel. Det går inte att försörja sig på sin musik för alla. Det är elände och katastrof, säger Lasse.

Annons

Jag antar att du sitter och väntar på varje nytt besked från Folkhälsomyndigheten och regeringen?

– Ja, det är ju en väldig konfliktdialog mellan politiken och kulturen nu. Jag tycker att man inte får några raka svar. Det känns som ologiska beslut. Det är okej att ha en massa människor i stora köpgallerior, men inte lika många i en arena.

 

Annons
I annonssamarbete med Dermarome