Lasse Holms stora sorg – vännen plötsligt död: "Så ung"

11 jan, 2023, 19:40 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Lasse Holm öppnar upp om sorgen efter vännens död.

Annons
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

Lasse Holm är mannen bakom några av Sveriges absolut största hitlåtars, så som Carolas "Främling", Arvingarnas "Eloise" och Kikki Danielssons "Bra Vibrationer", som alla vunnit Melodifestivalen.

Ja Lasse har genom sin långa och gedigna musikkarriär skrivit många dängor till många folkkära artister. En av dem är också "Nattens drottning", som han skrev till Elisabeth Berg och Haakon Pedersen, som i helgen hittades död.

Haakon blev endast 64 år gammal och den tragiska dödsorsaken är ännu inte fastställd. Som sent som i våras stod han på scen och hyllade Lasse Holm, som är i chock efter vännens tragiska död.

– Jag är bedrövad, säger Lasse till Aftonbladet.

Lasse Holm i chock efter vännens död

Norska Haakon Pedersen som sedan många år var bosatt i Sverige är kanske mest känd för sin intro låt till den tecknade tv-serien Bumbibjörnarna. Han har även sjungit temalåten till Piff och Puff - Räddningspatrullen, och ställt upp i Mello två gånger.

Annons

Genom åren kom han att bli Lasse Holm väldigt nära. På QX-galan i fjol hyllade Haakon och Elisabeth Berg honom med "Nattens drottning".

– Haakon var på strålande humör då under galan. Det här kommer verkligen som en chock måste jag säga. Jag är bedrövad. Han var en fantastisk sångare, jag hade stor respekt för hans fantastiska röst och sångintryck. Han sjöng så bra även den kvällen, berättar Lasse.

– Han hade stor humor och charm.

"Så fruktansvärt"

Även Elisabeth Berg som var Haakons artistkollega har svart att ta in vad som hänt.

– Det här är så fruktansvärt tråkigt att höra. Det var en fröjd att få jobba med honom under Melodifestivalen. Han var verkligen ett kraftpaket på scenen och framför allt en så fin person. Jättetrevlig och gullig på alla sätt och vis. Han hade gjort Melodifestivalen förut medan jag var väldigt grön. Han stöttade mig jättemycket och tog hand om mig så väl. Han var så professionell och samtidigt avspänd, med en sådan vacker röst.

Haakon Pedersen blev 64 år och lämnar efter sig en 17-årig dotter.

Foto: TT

Annons