Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Holms trista besked – hustrun säger ifrån

05 dec, 2023, 12:00 
AvGabriella Hall
Lasse Holm ställer in hela vårturnén efter familjen tyckte till.
Annons

Lasse Holm har hyllats efter sin medverkan i årets upplaga av "Så mycket bättre". Samtidigt som han höjde stämningen påmindes artisterna på Grå Gåsen och tittarna om Lasses otroliga låtskatt.

Känslosamma tårkaoset i ”Så mycket bättre” – tvingas lämnaBrand logo
Känslosamma tårkaoset i ”Så mycket bättre” – tvingas lämna

Under sin långa karriär som präglats av framgång är Holm kanske främst känd som mannen bakom "Främling", men det är bara en av hundratals låtar veteranen ligger bakom. Heller har Holm inga planer på att lägga av.

Holms hastiga beslut: Ställer in vårturnén

Till våren skulle schlagerräven ge sig ut på turnén ”Nutida nostalgi – hits från förr till nu” genom landet för att spela sin låtskatt för svenska folket. Men bara en månad efter Lasses vårplaner presenterades ställdes allt in.

Annons

"Dessvärre så ställdes hela turnén in i förra veckan. Detta på grund av omständigheter som vi tyvärr inte råder över", skriver en representant bakom turnén till Sundsvalls tidning, som var först att berätta om beskedet.

Lasse Holm ställer in ”Nutida nostalgi – hits från förr till nu”.

Lasse Holms hustru ligger bakom inställda turnén: ”Lugna ner dig”

Under måndagen berättade Lasse själv om omständigheterna bakom sitt beslut. Samtidigt som han mår utmärkt lyssnade Lasse till sina nära och kära som rådde honom att lugna ner sig.

Annons

– Min hustru har sagt ”lugna ner dig”. Efter samråd med familj och vänner och framför allt bandet, mina kolleger, så tyckte de också: ”Holm, för helvete, ta det lugnt nu ett tag”, säger Lasse till Expressen.

Han fortsätter:

– Någon gång måste du begränsa dig. Jag blev för ivrig, jag har den tendensen. Då får jag ha kloka rådgivare som säger ”lugna ner dig gubbjävel” och det gjorde de nu.

På lördagen fyller Lasse hela 80 år och trots sin inställda turné har Holm flera bollar i luften. Inte minst planerar han för fullt inför Diggiloo-turnén som firar 20-årsjubileum i sommar.

Foto: Karin Törnblom/TT, Pontus Lundahl/TT

Annons