Lasse Kronér lämnar SVT efter 16 år – sanningen bakom beslutet

30 sep, 2022, 09:09 
Lasse Kronér

Folkkäre programledaren dyker nu upp i en helt annan kanal.

Annons
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"

Den glada göteborgaren Lasse Kronér, 59, är en av Sveriges mest omtyckta programledare. Långköraren och succén Doobidoo, ett program som han själv var med och tog fram 2005, har gett honom en folkkär stämpel.

Doobidoo är just nu inne på sin 17:e säsong, men för tittarna och Lasse Kronér har det lekfulla musikprogrammet kommit med stora förändringar, då sändningsdagen bytt från fredag till lördag.

Lasse Kronérs ilska efter beslutet

I en intervju med Aftonbladet berättade Lasse Kronér att han inte var helt nöjd med kanalens beslut och tyckte att cheferna agerade ”panikslaget” mot ett program som varje vecka lockar miljonpublik.

– Tittar man på SVT:s tablå så har Stockholm gjort en sak som har fungerat de senaste trehundra åren, nu överdriver jag, men det är ”Bäst i test” och då tapetserar man med det. Vi har lika bra eller bättre tittarsiffror, sa han till tidningen och fortsatte:

Annons

– Då kan jag känna att jag har fått nog. Jag gör sjuttonde säsongen i år och vi har levererat mellan 1,5 och 2 miljoner tittare varje år, varje fredag, hela jävla säsongen.

Lasse Kronér
Lasse Kronér är en av Sveriges mest folkkära programledare.

Lasse Kronér lämnar – dyker upp i annan kanal

Samtidigt som nya säsongen av Doobidoo är i full rullning, har Lasse Kronér nu presenterats som en av deltagarna i konkurrenten Discoverys program The Island.

Det betyder att SVT-profilen temporärt lämnar kanalen för att dyka upp i en annan under våren 2023.

I den andra säsongen kommer sju svenska kändisar leva tillsammans i tre veckor på en öde ö långt ute i Stilla havet, där de isolerade från omgivningen ställs inför tuffa utmaningar.

Alla deltagare The Island säsong 2

  • Emma Igelström, 42, före detta elitsimmerska
  • Marcus Schenkenberg, 54, modell
  • Lasse Kronér, 59, programledare
  • Linda Pira, 37, artist
  • Dragomir Mrsic, 52, skådespelare
  • Magdalena Kowalczyk, 43, programledare
  • Dermot Clemenger , 49, dansare och tv-profil

Foto: TT

Annons