Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Kronér plockas bort från succéprogrammet – efter alla år

06 jun, 2023, 13:00 

Nu kommenterar Lasse Kronér beslutet.

Annons

Lasse Kronér är en av Sveriges mest erfarna programledare. Åren i Doobidoo har dessutom gjort honom rejält folkkär och programmet har i flera år lockat miljonpublik.

Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"Brand logo
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"

Men det finns också andra program som Lasse förknippats med. I flera år var han nämligen den som rattade ”Smartare än en femteklassare” i SVT, där personer ska svara på frågor anpassade för grundskolebarn.

Nu är det klart att programmet kommer tillbaka i tv-rutan, men den här gången i en ny kanal. I stället för SVT är det Discovery som nu vevar igång det populära frågesportprogrammet.

Lasse Kronér
Lasse Kronér i sitt älskade Doobidoo.

Lasse Kronér försvinner

Men någon Lasse Kronér i Kanal 5 och Discovery blir det inte. I stället kommer programmet ledas av artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo, som verkligen ser fram emot nya jobbet.

Annons

– Det känns oerhört kul men också väldigt nervöst att få leda nytändningen av ett så stort program som Smartare än en femteklassare faktiskt är.

– Jag har själv kids som går i femman och det är inte helt lätt att hänga med när jag försöker hjälpa dem med sina läxor, säger Marko Lehtosalo i ett pressmeddelande.

5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Lasse Kronér om bytet: ”Perfekt”

Lasse Kronér säger till Hänt att det känns bra att en person som Marko tar över rollen. Han tror också att programmet, som fått en speciell plats i hans hjärta, kommer bli kanon.

– Älskar smartare. Det är ett väldigt bra program tycker jag som samlar generationer, både gamla och unga har roligt med det och Marko kommer va perfekt i rollen. Han har bra hand med både gamla och unga.

Annons

Smartare än en femteklassare har premiär hästen 2023 på Kanal 5 och Discovery+.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo
Marko ”Markoolio” Lehtosalo är ny programledare för Smartare än en femteklassare.

Foto: TT

Annons