Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Kronér rasar efter Farah Abadis beteende i Melodifestivalen

13 feb, 2023, 10:30 

Lasse Kronér är inte nöjd med skämtet i Melodifestivalen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Farah Abadi och Jesper Rönndahl börjar bli varma i kläderna. För en vecka sedan hade miljontals svenskar bänkat sig i tv-sofforna för att bevittna den nya duon dra igång Melodifestivalen i Göteborg.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!Brand logo
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Själva sändningen möttes dock av viss kritik. Förutom att det blev svart i rutan, så var författaren och skribenten Marcus Birro högst upprörd över komikern Ann Westins skämt om poeten Karin Boye.

”Hatar Göteborg ikväll. Vilken jävla skam! Pissa på en av de viktigaste och värdigaste diktarna som det här landet och Göteborg nånsin fått fram. Vilken ynkedom. Fy fan vilka klåpare ni är. Skäms att vara göteborgare”, skrev han på Twitter.

Annons
Jesper Rönndahl och Farah Abadi i Melodifestivalen
Jesper Rönndahl och Farah Abadi är programledare i Melodifestivalen 2023.

Skämtade om Lasse Kronér i Melodifestivalen

När det i lördags var dags för andra deltävlingen i Linköping fortsatte skämten att hagla. Farah Abadi och Jesper Rönndahl hade tagit fram en ”katastrofbibel” och läste upp skämtsamma, samt osannolika scenarier, som skulle kunna inträffa i programmet.

– Okej, scenario 992 – Lasse Kronér stormar upp på scenen mitt under röstningsresultatet i premiären och skriker: ”Varför är inte jag programledare, vi är ju i Göteborg!” Vad gör vi då? läste Farah Abadi ur boken, enligt Expressen.

Annons

– Då skjuter vi Lasse Kronér med en bedövningspil och släpar honom av scenen och sen under tiden lägger man upp en sån tillfälligt avbrott-ruta i en minut och tjugo sekunder, sa Jesper Rönndahl.

Lasse Kronérs reaktion: ”Inte direkt utvecklats”

Skämtet landade inte speciellt väl hos Lasse Kronér. När den forne Mello-programledaren får höra talas om SVT:s komiska inslag är han inte särskilt imponerad.

– Jag har inte tittat så mycket på Mello de senaste femton åren men jag kan väl säga att manusskrivarna har ju inte direkt utvecklats, säger Lasse Kronér till Expressen.

Lasse Kronér
Lasse Kronér är inte helt nöjd med skämtet i SVT.

Foto: TT

Annons