Lasse Kronér rasar efter Farah Abadis beteende i Melodifestivalen

Lasse Kronér rasar efter Farah Abadis beteende i Melodifestivalen

Lasse Kronér är inte nöjd med skämtet i Melodifestivalen.

Farah Abadi och Jesper Rönndahl börjar bli varma i kläderna. För en vecka sedan hade miljontals svenskar bänkat sig i tv-sofforna för att bevittna den nya duon dra igång Melodifestivalen i Göteborg.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!
0:36

Efter reklamen: SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

(0:36)

Slå på ljud

Själva sändningen möttes dock av viss kritik. Förutom att det blev svart i rutan, så var författaren och skribenten Marcus Birro högst upprörd över komikern Ann Westins skämt om poeten Karin Boye.

”Hatar Göteborg ikväll. Vilken jävla skam! Pissa på en av de viktigaste och värdigaste diktarna som det här landet och Göteborg nånsin fått fram. Vilken ynkedom. Fy fan vilka klåpare ni är. Skäms att vara göteborgare”, skrev han på Twitter.

Jesper Rönndahl och Farah Abadi i Melodifestivalen

Jesper Rönndahl och Farah Abadi är programledare i Melodifestivalen 2023.

Jeppe Gustafsson/Shutterstock

Skämtade om Lasse Kronér i Melodifestivalen

När det i lördags var dags för andra deltävlingen i Linköping fortsatte skämten att hagla. Farah Abadi och Jesper Rönndahl hade tagit fram en ”katastrofbibel” och läste upp skämtsamma, samt osannolika scenarier, som skulle kunna inträffa i programmet.

– Okej, scenario 992 – Lasse Kronér stormar upp på scenen mitt under röstningsresultatet i premiären och skriker: ”Varför är inte jag programledare, vi är ju i Göteborg!” Vad gör vi då? läste Farah Abadi ur boken, enligt Expressen.

– Då skjuter vi Lasse Kronér med en bedövningspil och släpar honom av scenen och sen under tiden lägger man upp en sån tillfälligt avbrott-ruta i en minut och tjugo sekunder, sa Jesper Rönndahl.

Därför forslade han ut av vakter i Mello: Thomas G:son berättar själv

Lasse Kronérs reaktion: ”Inte direkt utvecklats”

Skämtet landade inte speciellt väl hos Lasse Kronér. När den forne Mello-programledaren får höra talas om SVT:s komiska inslag är han inte särskilt imponerad.

– Jag har inte tittat så mycket på Mello de senaste femton åren men jag kan väl säga att manusskrivarna har ju inte direkt utvecklats, säger Lasse Kronér till Expressen.

Lasse Kronér

Lasse Kronér är inte helt nöjd med skämtet i SVT.

Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Foto: TT