Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Lasse Kronérs ilska mot Ulf Kristersson efter sveket: "Förtjänar helvetet"

09 jul, 2024, 08:34 
Lasse Kronér och Ulf Kristersson
TT
Lasse Kronér går till frontalangrepp mot Ulf Kristersson.
Annons

Det är inte ofta man får se Lasse Kronér utan det där bekanta, breda leendet på läpparna. Det är så vi känner honom – som den fryntlige göteborgaren som guidat oss genom program som Doobidoo, Smartare än en femteklassare och Så ska det låta.

Uno Svenningsson avslöjar sanningen om relationen med Pernilla WahlgrenBrand logo
Uno Svenningsson avslöjar sanningen om relationen med Pernilla Wahlgren

Men det finns en person som får leendet att slockna för Lasse. I en intervju med ETC går 61-åringen till frontalangrepp mot Sveriges statsminister, Ulf Kristersson.

Lasse Kronér om ilskan mot Ulf Kristersson

Enligt ETC är Ulf "den värsta människan han över huvud taget vet".

– Att upprepade gånger lova Hédi Fried att man inte ska samarbeta med Sverigedemokraterna och sedan bryta det löftet, då förtjänar man att hamna i helvetet, säger Lasse till ETC.

Lasse är överhuvudtaget väldigt missnöjd med den politiska utvecklingen. Han tycker till exempel att SVT får oproportionerligt stark kritik.

Annons

– Samhället i dag är en karbonkopia av hur det var under 20-talet. Jag tror att vi måste börja bli lite rädda om demokratin. Vi måste vara rädda om public service. I dag är ju public service hårdare ansatt än någonsin. När man säger att public service är vänstervridet – jag håller inte med om det. Den senaste tiden har tendensen tvärtom varit den motsatta. Public service har börjat bli livrädda och man vacklar i sin styrka, säger Lasse.

– Visst har public service lutat åt vänster, det var kanske lite mycket av den varan förr i tiden, men public service i sig är skitfint. Och nu när man är inne och hackar på journalister… Så enkelt som Trump duckat frågor från amerikansk media, så enkelt är det att böja demokratin.

Annons