Lasse Kronérs vändning efter sjukdomen – så mår han i dag

Efter en tuff vår där han låg sjuk i covid-19 i 52 dagar är äntligen Lasse Kronér på benen igen.

Programledaren Lasse Kronér, 57, påverkades kraftigt när han smittades av coronaviruset tidigare i vår. Lasse var sjuk i hela 52 dagar och i ett inlägg på Facebook delade han i maj med sig av den hemska tiden som låg bakom.

”Det här har varit tufft, riktigt tufft. Men när dag 52 nu äntligen vaknar så kan jag för första gången säga att det är lite lättare att dra ned luften i lungorna, om än inte hela vägen än, men det verkar som dom återigen förstår vad dom skall göra och vad dom är till för. Herregud vilka dagar men framförallt nätter detta varit. Nätter när man inte ville somna för man var på riktigt rädd att man inte skulle möta morgondagen. Så här dålig har jag faktiskt aldrig mått tidigare i mitt liv”, skrev han i inlägget.

Lasse Kronér behövde åka till akuten

Lasse Kronér hade regelbunden kontakt med sjukvårdsupplysningen under tiden, men behövde aldrig läggas in. Vid några tillfällen blev han dock så pass dålig att han var tvungen att åka in till akuten.

– Den första natten satt jag kvar med sköterskan som höll mig i handen hela natten och pratade så lugnande. Det var jävligt läbbigt och fruktansvärt äckligt, det är ett extremt jobbigt virus. Men de sa att jag skulle vara lycklig så länge jag inte behövde bli inlagd. Men likt förbannat kunde jag ju inte andas, berättar Lasse i en intervju med Aftonbladet.

Lasse Kronér

I mitten av juni var Lasse Kronér tillbaka på benen och arbetade igen. Då besökte GP SVT:s studio på Lindholmen där programmet Årets sockerbagare höll på att spelas in. Framför kamerorna är Lasse Kronér sitt vanliga glada, showiga programledar-jag, men han är fortfarande inte helt bra efter sjukdomen.

– Hade ni varit här i går hade ni inte trott det var sant. För då dippade jag och var helt slut alltså. Lungorna lägger ju av, man får ingen luft och det är skitjobbigt verkligen. Och adrenalin, vilket man alltid får när man ska göra tv, det och lungor är ingen bra kombo, säger han till GP.

Lasse Kronér tycker om att arbeta med barn

Lasse Kronér gillar att jobba med barn och var tidigare programledare för Är du smartare än en femteklassare.

– Det här programmet är väldigt lekfullt. Och jag tycker det är otroligt kul att jobba med barn. Sexåringar är ju genier! Och det är väl där jag är någonstans rent mind-mässigt själv, så det passar mig ganska bra. Sen gillar jag familjeprogram, det folkliga och breda. Jag har ju inga intentioner om att leda ”Debatt” liksom. Det är här jag tycker om att vara, berättar han för GP.