Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ledde Melodifestivalen och lämnade rutan – nu berättar hon om att leda Eurovison 2024!

30 aug, 2023, 11:30 

Nu berättar stjärnan om känslorna!

Annons

Nästa år är det dags för Sverige att vara värdland för Eurovision Song Contest, i Malmö. Vem det blir som leder hela kalaset är ännu inte bekräftat – men det finns folk för uppdraget.

Svensk Damtidning fick sig en pratstund med en forna Melodifestivalen-programledare, som avslöjar att hon hade tackat ja på studs.

Gina Dirawi om att leda Eurovision 2024Brand logo
Gina Dirawi om att leda Eurovision 2024

Gina Dirawi om att leda Eurovision song contest

Det handlar om Gina Dirawi, som lett Melodifestivalen hela tre gånger: 2012, 2013 och 2016. Det var då hon blev folkkär, och gjorde flera framgångsrika program efter det – hon ledde Idol, och var julvärd.

Men sedan blev det tyst från Gina Dirawi ett tag, och det gjordes till och med en dokumentär om hennes försvinnande "Vad hände med Gina Dirawi?". Den kom ut 2019, och där fick tittarna veta varför hon lämnade rampljuset.

Annons

Nu är Gina däremot tillbaka, och i fjol släppte hon dessutom sitt debutalbum. Hon stänger inte heller några dörrar när det kommer till en revansch i rutan:

Vad gör du om de ringer från Eurovision?

– Jag säger ”ja, ja, ja, ja, ja!”, säger Gina Dirawi till Svensk Damtidning.

Du gör det?

– Hundra procent!

Gina Dirawi intervjuas på röda mattan under Kristallen

Dyra hotellrum i Malmö inför Eurovision song contest

Om samtalet kommer, så kan vi alltså räkna med att Gina Dirawi gör programledar-comeback – inför hela världen!

Hittills finns det inte många detaljer om hur den stora Europa-finalen kommer gå till, men det är alltså klart att Malmö är värdstad den 7, 9 och 11 maj. Redan nu är flera hotell fullbokade, rapporterade SVT i juli. Och de rum som går att boka, får man vara beredd att punga upp en rejäl summa för.

– Kanske får lägga en 5000-6000 om du bara ska bo den fredagen och lördagen, säger Jens Lyckman, hotelldirektör på Clarion Hotel & Congress Malmö Live till SVT.

Foto: TT

Annons