Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ledsna tittare efter Nyhetsmorgon-ändringen – saknar det gamla: ”Trist”

29 jun, 2023, 15:30 

Den nya ändringen gick inte hem.

Annons

Sol, bad – och Nyhetsmorgon? Ja, semestertider innebär mer tid till att slappa i hängmattan, och men också i soffan. Samtidigt som många är på språng och inte tillbringar lika många timmar framför rutan, gör andra det precis motsatta.

Nu reagerar besvikna tittare på den "nya" Nyhetsmorgon.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Thomas Ritter om utmaningarna med Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon sänds året om, i princip alla dagar. Det är inte heller frågan om några korta program, de ordinarie sändningarna på vardagar är drygt 6 timmar långa.

Den ändringen skedde i höstas, när programmet och fick förstärkning av två nya programledare: Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson. För att orka hela sändningen byter programledarparen av varandra halvvägs, och kommer in med ny och pigg energi.

Annons

– Det är alltid en utmaning när man förlänger ett program och ska göra något mer av det. Speciellt när det är ett program som många redan uppskattar, och har som vana att titta på. Så utmaningen ligger i att fortsätta ge det bästa hela tiden, sa Thomas Ritter till Svensk Dam inför ändringen.

Och bra blev det – så bra, att tittarna inte kan få nog.

Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter
Rania och Thomas, Nymo-familjens senaste tillskott.

Tittare reagerar på kortare sändningstider i Nyhetsmorgon

För nu i semestertider ändras Nyhetsmorgon igen, men denna gång temporärt. Istället för att sändningarna börjar i ottan klockan 05:45 ändra fram tills lunch, är sändningstiderna 06:45 till 10:05.

Annons

Men tittarna gillar programmet så mycket att de är ledsna över de nya tiderna. På Nyhetsmorgons Instagram så är det många som uttrycker sin sorg – och förvirring – över att man väljer att korta ned programmet när så många sitter hemma.

"Detta med sommartid/semestertid fattar jag inte. Vi som jobbar börjar inte helt plötsligt 1 timme senare utan vi missar en bra start på dagen. Dom som har semester tror jag att dom flesta inte väljer att kliva upp 06.45 men dom som tittar dom tittar. Jag får välja annat tyvärr några veckor..." Frågar sig en lojal tittare.

"Varför kortare program under sommaren? Det är ju då man har tid att kolla." Undrar en annan.

"Undrar dock varför ska Nyhetsmorgon börja senare under sommaren? Vi som jobbar som vanligt vill gärna hinna se nyheter innan jobbet." Skriver en tredje.

Foto: TV4

Annons