Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Leif GW Persson erkänner problemet i äktenskapet – efter 29 år: "Knepig att vara med"

30 jun, 2024, 19:00 
Vendela Lönnqvist
Robert Eklund/TT
I en stor intervju blir kriminologen Leif GW Persson extra personlig.
Annons
Carolin Björnerhags underbara framtidsbesked i TV4!Brand logo
Carolin Björnerhags underbara framtidsbesked i TV4!

Han har ett av Sveriges starkaste cv:n och har gjort sig ovän med statsministrar såväl rikspolischefer.

Leif GW Persson om SVT

Leif GW Persson fyller snart 80 år. Nyligen lade han TV4 på hyllan till förmån för SVT, som han en gång kallat "Nordkorea".

– Ja, jag hade vissa synpunkter på deras sätt att ge kritik. De hörde bara av sig när de hade invändningar. Ett av SVT:s problem är att de har lagt ut all programverksamhet på producenter. Kvar finns byråkraterna och det finns ett visst avstånd där emellan, berättar Leif GW för Aftonbladet.

Men trots kritiken blir det ett kärt återseende med forna kollegan Camilla Kvartoft. Tillsammans bildar de nygamla konceptet "Veckan".

– Ja, höjdpunkten i min tv-karriär var när vi gjorde ”Veckans brott”. Vi hade en och en halv miljon tittare i snitt. Det var bara ”Antikrundan” som slog oss och det är för att folk är så snåla.

Annons

GW:s fru sa nej till erbjudandet

Kriminologen och tv-profilen har fått många erbjudanden under sina år. Han tänker tillbaka på ett av dem. En förfrågan från et utländsk tv-kanal där han skulle få rollen som profilfigur för hela Skandinavien.

Målgruppen skulle vara män och GW skulle diskutera brott, jakt och mat. Men hans fru Kim sa blankt nej.

– Då fick jag ett kolossalt bra erbjudande. Jag berättade det för henne, men hon sa att där kunde jag inte jobba. Hon hade läst på nätet att cheferna slog sina fruar. Om det var sant vet jag inte, men det blev inget.

Leif GW Persson: "Jag är knepig att vara med"

I år går Leif GW och Kim in på sitt 29:e år tillsammans. Till Aftonbladet berättar han att han fortfarande får många erbjudanden från andra kvinnor, något han snällt tackar nej till men erkänner sig bli smickrad av.

Däremot är det inte guld och gröna skogar i äktenskapet med Kim. Hon har tidigare berättat att hon lämnat sin make två gånger. När Aftonbladet frågar om det rättar han dem. Det är tre gånger.

Han menar att han kan vara "knepig att vara med".

– Antingen är jag på gott humör och då pratar jag oavbrutet eller så är jag inte det och då kan jag hålla käften i 14 dagar. Det blir lite för stora svängningar.

Annons