Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Leif GW Persson i bråk med kollegan Camilla Kvartoft: ”Blev arg”

31 maj, 2024, 19:30 
Camilla Kvartoft om bråket med kollegan Leif GW Persson.
Annons

Leif GW Persson är hela Sveriges kriminalprofessor. I flera år har han suttit i Nyhetsmorgon och berättat om komplexa brottsfall, samtidigt som han med sin personlighet blivit något av en folkkär karaktär bland det svenska folket.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Därför var det många som satte kaffet i halsen när han meddelade sin avgång. TV4-kollegorna hade ingen aning om att han tänkt sluta och i sändning kunde man ta del av programledarna förvirrande beteende.

– Anledningen är att jag fyllde 79 för några veckor sedan och då bestämde jag mig för att ägna den tiden jag har kvar åt att skriva klart ett par böcker som blev liggandes, sa Leif GW.

Annons
Leif GW Persson
Leif GW Persson har lämnat TV4 och anslutit till SVT.Alexander Mahmoud/DN/TT

Leif GW:s plötsliga vändning

Leif GW Perssons chockartade beteende hade inte tagit slut. Bara några veckor efter hans sorti från TV4, meddelade den folkkära professorn att han blivit klar för konkurrenten SVT.

Där kommer han att återförenas med före detta parhästen, Camilla Kvartoft. Duons nya program ”Veckan” är ett samhällsprogram med fokus på brott och kriminalpolitik.

– Det var inte så att jag slutade på fyran för att jag vantrivdes. Anledningen var att jag måste få tid att skriva klart en bok och det här går inte igång förrän till hösten, säger Leif GW till SVT.

Annons

Camilla om bråket med GW

Camilla Kvartoft är överlycklig att återigen få jobba med Leif GW. De är goda vänner privat och har god kemi i rutan, men ibland kan det hända att de börjar tjabba lite med varandra.

– Nej, aldrig rykt ihop. Men trogna tittare på ”Veckans brott” minns kanske att jag försökte provocera honom lite ibland. Det var ju särskilt en gång när jag tyckte att han kritiserade polisen orättvist mycket och jag sa att han bara var gnällig, säger hon till Hänt och fortsätter:

Annons

– Då blev han arg på mig och det blev ganska spänt i sändning, men det blev spännande tv för tittarna, haha. Vi blev snabbt sams och det var ett undantag, annars har det alltid varit väldigt god stämning i studion.

Camilla Kvartoft och Leif GW Persson
Camilla Kvartoft och Leif GW Persson.Robert Eklund

Foto: TT

Annons