Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Leif GW Persson om krisen med hustrun Kim

04 jun, 2020, 20:00 
Ellen Myrgård Lindén
leif gw hustrun kim
Leif GW Persson syns just nu i rutan då SVT har valt att återigen visa den hyllade dokumentären "Min klassresa", om den populära professorn.
Annons

För den som är intresserad av att veta mer om kriminalprofessorn Leif GW Persson, 75, sänder nu SVT den hyllade dokumentären “Leif GW – min klassresa” från 2015. Men hustrun Kim får inte speciellt mycket uppmärksamhet i dokumentären.

Leif och Kim har varit ett par i nästan 20 år och i en intervju med Svensk Damtidning, från år 2018, berättade den populära professorn om äktenskapet – som inte alltid varit en dans på rosor. Han avslöjade bland annat att Kim faktiskt lämnat honom, flera gånger.

– Ja, tre gånger faktiskt – jag är ju knepig att vara med. Men turligt nog har det ordnat upp sig, säger Leif i intervjun.

Han kallar henne, lite skämtsamt, för “Kimsan” och beskriver henne som en “utmärkt kvinna”.

– Hon lever sitt liv: målar, fixar och donar. Och så hjälper hon mig med praktiska grejer.

Leif GW Persson ord om hustrun Kim

Dessutom har Kim räddat livet på sin make. Året var 2004 och hustrun reagerade på att snarkningarna från Leifs sovrum hade upphört. Hon sprang in och hittade Leif som låg och kipade efter luft. Det visade sig att han hade fått en blodpropp.

Annons

– Hade jag varit ensam hemma då hade jag dött, har han berättat i en intervju med Expressen.

De många miljonerna är också en fråga som Leif ofta får i intervjuer. Han är ekonomiskt oberoende och betalar fortfarande underhöll till sin exfru Margareta.

Vad använder du dina pengar till?

– Tja, till vardags lever jag väl ungefär som alla andra, men vill jag verkligen ha något så köper jag ju det. Jag blev till exempel väldigt förtjust i en tavla som kostade en halv miljon, och då köpte jag den.

– Och så tycker jag om att dricka riktigt gott vin, så det får kosta. Ofta finns det ju tyvärr en korrelation mellan pris och smak när det kommer till vin.

Foto: TT

Annons