Leif GW Persson stoppas från att söka vård – tvingas skjuta upp

Leif GW Persson stoppas från att söka vård – tvingas skjuta upp

Maja Suslin/TT
Leif GW Persson kämpar för att hålla hälsan på en god nivå, men nu stoppas han från sin vanliga vård.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?
Slå på ljud

För tre år sedan lanserade Leif GW Persson, 75, sina egna viner, en affärsidé som visade sig vara gynnsam och årets pandemi har inte direkt skrämt bort kunderna från Systembolaget.

– Det där med att krogarna tar stryk gör ju att folk konsumerar mer hemma istället och det märker vi på försäljningen naturligtvis. Om man nu räknar i Systembolagspriser så säljer vi faktiskt viner för en halv miljard per år under mitt varumärke.

Leif GW dricker själv sina viner, ett måste om man ska sätta sitt namn på etiketten enligt honom.

– Jag är väldigt sådär wine-minded. Jag gillar vin, det gör mig på gott humör. Vissa påstår att det till och med är nyttigt, men den biten har jag inte ens gått in på. Jag mår bra av det, i den meningen är det ju nyttigt. Ibland så är det en jävla poäng att inte hålla på och grubbla på saker, säger Leif.

Stoppas från att söka vård i Tyskland

Det är inte alltid hälsan är på Leif GW:s sida. Han har ett hjärta som krånglar ibland och det måste hållas efter om han ska behålla hälsan. Men att söka vård kan vara påfrestande, inte minst på grund av att han är ett sånt känt ansikte även bland medpatienter. Då föredrar han vård utomlands, och har ett ställe i södra Tyskland han brukar åka till. Där får han vara ifred.

leif gw persson

Leif GW Persson brukar åka till en klinik i Tyskland för att få vård – men under coronapandemin har det inte varit ett alternativ.

TT

– Man slipper såna medpatienter som tar varje tillfälle att fråga om hon Möller var skyldig eller inte.

Senast han var där var för ett par år sedan, och hade situationen sett annorlunda ut hade det snart varit ags för ett till besök.

– Jag hade nog tänkt att åka dit i år också men det blev inte så på grund av corona.

Nej, det komplicerar ju verkligen saker och ting.

– Ja det gör ju det, och det är ju oss emellan så förbannat tråkigt va. Jag har tolv barnbarn och ett trettonde på väg och jag gillar alla. De vill sitta i knäet på morfar och han berättarsina historier, de är i den åldern. Men det går ju inte och det blir faktiskt ganska jobbigt. Senaste gången jag var på krogen sådär på vanligt vis var den 14 mars, säger Leif och skrockar.

– Krögarna måste sakna mig för jag var väl en bra kund. Det saknar man.