Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Leif GW Perssons lyxgåva till barnbarnet – värt 25 miljoner kronor: "Han är skitnöjd"

06 jan, 2023, 16:00 

Leif GW Persson är långt ifrån snål. För 1,5 år sedan gav han sitt barnbarn en gåva med ett värde över 25 miljoner kronor.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Leif GW Persson, 77, har utan tvekan blivit Sveriges mest folkkära kriminolog.

Han syns regelbundet i tv-rutan, ofta i TV4:s Nyhetsmorgon där han uttalar sig om aktuella brott, har släppt mängder av böcker och har tjänat miljoner på sina egna viner.

Det visar sig även att Leif är allt annat än snål. Han har nämligen gett bort majoriteten av alla bolag och förmögenheter till sina familjemedlemmar, avslöjar han i en intervju med Expressen.

Kriminologiprofessorn och jägaren Leif GW Persson pratar om fördelarna med att äta viltkött.
Leif GW Persson har blivit en mycket förmögen man.

Leif GW Perssons gåva till barnbarnet – värt 25 miljoner: "Han är skitnöjd"

I intervjun berättar Leif bland annat att han gett bort varumärkesbolaget GW Production till sin fru Kim Persson, 66, som jobbar som civilekonom.

Annons

– Så hon är familjens rikaste nu, säger han till Expressen.

Leif har sex stycken barn och 13 barnbarn.

Leif GW Persson med fru Kim Persson och Malakai Säsongspremiär, Gröna Lund, 2016-04-23
Leif GW Persson har 13 barnbarn.

Ett av barnbarnen, Malakai, har han en extra nära relation till och trots att han bara är 12 år så driver de ett bolag ihop.

– Det är en lysande jävel, det är min favorit. Han är väldigt intresserad av det finansiella så jag startade ett bolag åt honom. Han och hans kompis som är ungefär lika gammal, säger han Leif till tidningen och fortsätter:

– Jag sa: ”Morfar ska ge dig ett bolag så ska jag hålla dig informerad löpande om våra placeringar”. Hans kompis heter Cyrus så företaget heter Malakai & Cyrus investment partners ab. De är elva respektive tolv år. Sedan stoppade vi in ett par miljoner där. Men i dag är det där bolaget då, som är ett och ett halvt år gammalt, värt 25 miljoner kronor. Han är skitnöjd, vet du.

Annons