Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Leif GW Perssons ofattbara gåva till barnbarnen – värd flera miljoner

30 apr, 2024, 14:00 
Leif GW Perssons ofattbara gåva till äldsta barnbarnet.
Annons

Leif GW Persson äntrade Nyhetsmorgon-studion och blickade aldrig tillbaka. Han blev snabbt en tittarfavorit och med sina djuplodade analyser av avancerade krimfall fick han stämpeln ”folkkär”.

Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Men allt gott har ett slut. I brinnande direktsändning levererade Leif GW Persson chockbeskedet att han är klar med Nyhetsmorgon, ett besked som kollegorna i studion var ovetandes om.

– Anledningen är att jag fyllde 79 för några veckor sedan och då bestämde jag mig för att ägna den tiden jag har kvar åt att skriva klart ett par böcker som blev liggandes, säger han.

Annons
Leif GW Persson
Leif GW Persson har lämnat Nyhetsmorgon och planerar nu att skriva klart sina böcker.Jari Kantola

Leif GW Perssons rikedomar

Ja, för Leif är förutom att vara en begåvad krimexpert även en framgångsrik författare. Nu kommer han förhoppningsvis kunna skriva färdigt sina böcker, samtidigt som han tillbringar lite extra tid med familjen.

Han har sex barn, varav två bonusbarn via hustrun Kim Perssons tidigare äktenskap, och har hela 13 barnbarn. Med andra ord är det full rulle i Leif GW Perssons familjeliv.

Under karriären har den folkkära professorn också blivit otroligt rik. Han har tidigare sagt att han vill göra av med pengarna och är inte blyg för att låta barnbarnen ta del av hans generösa sida.

Annons

Gåvan till barnbarnet

I en intervju med P4 Extras Titti Schultz får han svara på frågor om sin ekonomi.

– Du har berättat att ett av dina mål just nu är att göra av med alla dina pengar, vi har förstått att du vill köpa lägenhet till alla dina barnbarn?, frågar Titti.

– Vi ska inte överdriva, jag har 13 barnbarn, till den äldsta har jag köpt en lägenhet, svarar GW och betonar att han är tacksam över läget och att han mer än gärna ser till att hjälpa andra:

– Gåvan är givandets glädje.

Leif GW Persson och Kim Persson
Leif GW Persson med hustrun Kim Persson.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons