Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Leif GW:s osannolika beteende i direktsändning – får tittarna att tappa hakan: "Jag skrek"

28 sep, 2022, 07:00 
Det var starka reaktioner på profilens agerande.
Annons
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Förutom de omtyckta programledarna som huserar i Nyhetsmorgon-studion förgylls mornarna allt som oftast av någon av deras återkommande gäster. Det kan vara allt ifrån Doktor Mikael, politikexperten Marcus Oscarsson eller Leif GW Persson.

Den sistnämnda är minst sagt en veteran i rutan, men visst kan han fortfarande överraska. Hans beteende i sändning förra veckan fick alla – inte minst programledaren själv, att totalt tappa hakan.

Fick medalj av kungen

Det är nog få i detta avlånga land som inte känner till kriminologen Leif GW Persson. Föga förvånande, då han sitter på ett riktigt imponerande CV. Förutom att han syns titt och tätt i rutan för att kommentera olika brott och fall, har runt 18 böcker på sin meritlista. Däribland ryms ett gäng romaner, kockböcker och två självbiografier.

Annons

Hans böcker har även fått nytt liv i TV-rutan, och nu senast blev GWs romaner om professorn Evert Bäckström serie på plattformen CMore 2020.

Visst har hans hårda arbete gett utdelning. Förutom ett rejält klirr i kassan har han belönats med en av de finaste utmärkelserna, en medalj av kungen. Det var i fjol han mottog den anrika medaljen ur kungens hand, för framstående folkbildande insatser som kriminolog.

Leif GW Persson får medalj av kungen.
Vilken ära!

Jenny Alversjös chock i direktsändnig

Numera syns han alltjämt i Nyhetsmorgon där han kommenterar aktuella händelser inom kriminologin. Oftast är det Jenny Alversjö som styr skutan när Leif gästar, och förutom hans lärorika tankar är det en annan sak som gjort avtryck.

I programmet finns det under helgerna allt som oftast en kock i studion som i slutet av sändningen bjuder på hemlagad mat. Men någon som inte velat smaka, är just Leif. I program efter program har vi sett Jenny Alversjö fråga Leif om han vill följa med och smaka på maten, men svaret är alltid detsamma: Nej.

Annons

Men plötsligt hände något. När krögaren Erik Videgård dukat upp med fisk och Jenny ställde den traditionsenliga frågan hände plötsligt något.

– Leif ska du inte smaka då? frågar Jenny.

– Vad är det för något? svarar Leif, och får svaret att det är fisk.

– Ja, men det är ju riskfritt, svarar Leif oväntat nog.

Jenny Alversjö blir märkbart chockad, men desto gladare.

– Fisk tillhör det jag får äta. Jag är svårt förtjust i fisk.

Jenny och Leif smakar på maten, och av allt att döma smakar det riktigt bra.

– Du har inte funderat på att bli kock Erik? skojar Leif.

Leif GW Persson och Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon
Det här kan man kalla sällsynt syn!

Tittarna tappar hakan efter beteendet

För att stryka under hur pass ovanlig händelsen är, har TV4 gjort ett ihopklipp med alla gånger Leif fått frågan och tackat nej. Det är i detta sammanhang sjunde gången som Jenny frågar, och han slutligen tackar ja!

Annons

Det verkar inte heller bara vara Jenny som blev chockad. I skrivande stund har klippet på appen Tiktok drygt 400 tusen visningar! Även på Instagram når det stor spridning, och många kommenterar hur pass förvånade de blev av Leifs plötsliga beslut.

"Så många år som vi väntat på detta ögonblick och plötsligt händer det!" Skriver en tittare.

"Haha, fick en chock när han sa ja" Kommenterar en annan.

"Jag skrek ”kom och titta, han äter” så maken kom och kollade lika förvånad som jag" Berättar en tredje.

"Trodde inte det var sant när han tackade ja" Skriver en fjärde.

Se det roliga klippet nedan!

Foto: TT/Instagram, skärmdump

Annons