Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Leif ”Loket” Olssons avslöjande om Bingolotto – 23 år efter han försvann från TV4

Leif ”Loket” Olssons avslöjande om Bingolotto – 23 år efter han försvann från TV4

Leif ”Loket” Olsson gjorde Bingolotto populärt – och blev folkkär.
Men någon uppesittarkväll blir det inte i år.
–Jag har egentligen aldrig suttit och kollat på det, säger han till Svensk Damtidning.

När Bingolotto började sändas i TV4 1992 gjorde det omedelbar succé. Programmet flyttades snabbt till bästa sändningstid på lördagskvällarna och programledaren Leif ”Loket” Olsson blev rejält folkkär på kuppen.

Bingolottos programledare – minns du alla?
0:39

Efter reklamen: Bingolottos programledare – minns du alla?

(0:39)

Slå på ljud

Det var som ett väloljat maskineri. I tio år tuffade ”Loket” på, innan han bestämde sig för att lämna programmet strax vid millennieskiftet. Då hade de som mest sålt två miljoner lotter i veckan.

– Vi hade ett lokalt Bingolotto som vi körde i TV21 som det hette. TV4 var intresserade av att sända det liksom TV3. Alla var intresserade utom SVT. Till slut hade de ingen programledare så de frågade mig ”kan inte du ta det?”. ”Jag kan börja i alla fall”, sa jag och så blev det tio år. Så gick det till, sa Leif ”Loket” Olsson till Aftonbladet när han fyllde 80 tidigare i år.

Leif Loket Olsson var programledare för Bingolotto i tio år

Leif ”Loket” Olsson var programledare för Bingolotto i tio år.

ANDERS YLANDER / GT / TT

Rasar efter ändringen i Bingolotto

Idag har det gått över 30 år sedan ”Loket” gjorde sin sista sändning som programledare. Han har förvisso gjort enstaka inhopp i programmet vid speciella tillfällen, men annars har han hållit låg profil och inte synts till i tv-rutan.

Programmet har med årens gång också förändrats en hel del: lotterna har blivit dyrare och vid årsskiftet byter man kanal från TV4 till Sjuan.

– Jag vet inte hur de har kommit fram till det. Jag var ju med från början och jag hade aldrig godkänt att de hade flyttat programmet på det viset. Men det är väl något som har hänt, de har väl inte så många tittare längre. Men det här är inte ett steg uppåt, sa ”Loket” till Aftonbladet i samband med beslutet.

Leif ”Loket” Olsson på plats i studion när Bingolotto firade 30 år förra året

Leif ”Loket” Olsson på plats i studion när Bingolotto firade 30 år förra året.

Tommy Holl/TT

Mikael Sandströms avslöjande om julen – tvingas fira utan Lotta: "Jag är inte inblandad"

”Lokets” vägran: ”Dåligt med det”

Sedan Leif ”Loket” Olssons sorti har flera programledare kommit och gått. I dag är det Lotta Engberg och Stefan Odelberg som rattar den berömda Bingolotto-skutan.

Och i kväll är det även dags för den populära traditionen Bingolottos uppesittarkväll, där de tillsammans med artister, gäster och tv-tittare spelar bingo och bjuder på ett välkommet julmys.

Lotta Engberg och Stefan Odelberg

Bingolottos programledare Lotta Engberg och Stefan Odelberg.

Tommy Holl/TT

Lotta och Stefan får dock klara sig utan folkkära ”Loket”. Faktum är att han inte ens kommer att se programmet hemma i tv-soffan.

– Nej, det gör jag inte längre. Det är dåligt med det. Jag har egentligen aldrig suttit och kollat på det. Jag har lett många såna program, men aldrig riktigt tittat själv. De gör väl så gott de kan, det är fantastiskt att de fortfarande håller på, säger han till Svensk Damtidning.

Leif ”Loket” Olsson skippar uppesittarkvällen

Leif ”Loket” Olsson skippar Uppesittarkvällen i år.

Thomas Johansson/TT

Foto: TT