Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Leif Mannerströms farväl till Lasse Berghagen – orden om begravningen: "Aldrig varit med om"

22 nov, 2023, 09:00 
AvGabriella Hall

Många samlades för att hedra Lasse Berghagens minne när artisten fördes till sista vilan.

Annons

Under måndagen tog den tidigare ”Sveriges mästerkock”-jurymedlemmen, krögaren och matlegendaren Leif Mannerström ett sista farväl av sin vän och Sveriges kanske mest folkkära artist.

Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammalBrand logo
Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammal

Vänner och familj till Lasse Berghagen samlades i Hedvig Eleonora kyrka där begravningen ägde rum. Ceremonin varade i närmare två timmar.

– Saknaden var ju naturligtvis stor, men det är ju som det är. Det var full kyrka. Det var fint, det var jättefint. Det var så mycket goda vänner till Lasse som framträdde, säger Leif Mannerström.

Annons

"Fantastiskt farväl"

Ett framträdande fick stjärnkocken att känna lite extra. Trots att han hört låten många gånger var det otroligt stort när Benjamin Ingrosso tog ton till "Teddybjörnen Fredriksson" med en stor barnkör.

– Jag har hört låten många gånger, men att höra den där när man ser kistan där Lasse ligger och så kören, det är klart att det känns. Saknaden är stor. Det var ett fantastiskt farväl för en fantastisk person.

Leif Mannerström utanför Hedvig Eleonora kyrka.

Mannerström beskriver Lasse som "mycket snäll och vänlig".

– Vi spela mycket golf, umgicks ganska mycket. Vi var kompisar och hade mycket trevligt ihop.

Första gången någonsin på en begravning

Ceremonin nådde sitt slut och när Lasse fick sin sista applåd hände något som Mannerström aldrig tidigare upplevt på en begravning.

– Alla i kyrkan reser sig upp och applåderar. För honom, för vad han har gjort för svensk underhållning. Det har jag aldrig varit med om, det var faktiskt otroligt stort.

Foto: TT

Annons