Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lena Endre chockas av frågan om sonen – inte ens hon visste: ”Skämtar du med mig?”

26 dec, 2023, 14:00 

Skådespelerskan Lena Endre kunde inte tro sina öron när hon fick höra nyheterna om sonen Edvin Endre.

Annons
8 saker du kanske inte visste om Lena EndreBrand logo
8 saker du kanske inte visste om Lena Endre

Lena Endre, 68, är en av våra mest hyllade och folkkära skådespelerskor genom tiderna.

Vi har sett henne i stora filmer som Millenium, Kurt Wallander, Min pappa Marianne, och förstås även i mängder av teateruppsättningar på Dramaten.

Under åren 1986–1999 var Lena gift med skådespelaren Thomas Hanzon och tillsammans har de dottern Rosanna Endre, 33, och sonen Edvin Endre, 29.

Lena Endre är en av våra mest folkkära skådespelare.

Sonen Edvin Endres succékarriär: ”Inte alls varit ett stöd för honom”

I en intervju med Expressen berättar Lena att varken hon eller Thomas någonsin uppmuntrat barnen till att bli skådespelare.

Annons

Trots detta har sonen Edvin valt att gå i föräldrarnas fotspår och har under de senaste åren gjort flera stora roller: Däribland rollen som Spotifygrundaren Daniel Ek i The Playlist och rollen som Philip i omtalade Zebrarummet.

– Jag har inte alls varit ett stöd för honom, utan jag har sagt till honom att skaffa sig en ordentlig utbildning på universitetet. Men han har gått sin egen väg och varit utomlands i en massa år. Alltså, hans pappa och jag har ingenting med hans yrkesval att göra, säger Lena i intervjun med Expressen.

Edvin Endre, Lena Endre Förhandsvisningen av Imagine Monet – The Immersive Exhibition i Artipelags Artbox i Stockholm, 2023
Edvin Endre har, precis som sina föräldrar, blivit en framgångsrik skådespelare.

Hon förklarar att hon däremot är otroligt glad och stolt över att sonen lyckats så bra och uppfyllt sina drömmar.

Annons

– Vet du vad? Det känns alldeles underbart. Jag har sagt till honom: Om du inte alls kan hålla dig, så go. Annars, ta något annat, för det är ett hårt, slitigt och orättvist yrke, säger hon.

Chocken efter orden om sonen: ”Skämtar du med mig?”

I samma intervju med Expressen, som skedde under premiären för den nya filmen Hammarskjöld, får Lena en chock när hon får höra att det är hennes egen son som spelar den yngre Dag Hammarskjöld i filmen.

– Spelar Eddie unge Hammarskjöld? Spelar min son unge Hammarskjöld? Han är så jävla hemlig, min son, säger hon och gapskrattar.

Annons