Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Just nu: Lena Olin läser Nyårsklockan i SVT: ”Viktigare än någonsin”

Just nu: Lena Olin läser Nyårsklockan i SVT: ”Viktigare än någonsin”

David Sundin leder kvällen och skådespelaren Lena Olin har hedersuppdraget att läsa Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan.

Efter reklamen: Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Slå på ljud

Om bara några veckor är det dags att avsluta året och välkomna ett nytt. För många är det då en tradition att bänka sig framför tv:n och se när dikten Nyårsklockan läses upp på Skansen.

Under åren har flera svenska kändisar fått äran att läsa uppAlfred Tennysons berömda dikt, men kanske är det främst skådespelarna Jarl Kulle och Jan Malmsjö som de flesta förknippar uppdraget med.

Förra året var det skådespelaren Reine Brynolfsson som fick det hedersamma och prestigefyllda uppdraget i Tolvslaget på Skansen.

– Jag blev glad och hedrad av att få frågan om att läsa Nyårsklockan. Det känns speciellt att föra traditionen vidare och jag ska göra mitt bästa. Jag tycker mycket om Lord Tennysons dikt och den har ett budskap som är ständigt aktuellt, ett budskap som ger hopp om framtiden, sa han i ett pressmeddelande.

Lena Olin läser Nyårsklockan i SVT

I år blir det skådespelaren Lena Olin har hedersuppdraget att läsa Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan och tv-profilen David Sundin som leder kvällen på Skansen, skriver SVT i ett pressmeddelande.

– Jag har hört Nyårsklockan deklameras vid tolvslaget sen jag var liten flicka, en fantastisk tradition! Att nu få äran att själv förmedla denna text gör mig så innerligt glad. Och stolt. Dikten känns viktigare än någonsin idag, säger Lena Olin.

Lena Olin läser Nyårsklockan i SVT

Lena Olin läser Nyårsklockan i SVT.

Jessica Gow/TT

Artisterna som medverkar

David Sundin utlovar en kväll fylld av sång och glädje, som börjar och avslutas med artisterna Jessica Andersson och Mariette.

Andra artister som medverkar under kvällen är Peter Jöback och Petra Marklund, Rennie Mirro och Joachim Bergström, Frida Green, Nadja Kasanesh Holm och Get Up Soul Choir som samtliga ackompanjeras av husbandet med kapellmästare Johan Granström vid rodret.

David Sundin leder kvällen på Skansen

David Sundin leder kvällen på Skansen.

Magnus Liam Karlsson

Foto: Magnus Ragnvid/Eva Edsjö, SVT