Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Just nu: Lena Olin läser Nyårsklockan i SVT: ”Viktigare än någonsin”

13 dec, 2022, 13:44 

David Sundin leder kvällen och skådespelaren Lena Olin har hedersuppdraget att läsa Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Om bara några veckor är det dags att avsluta året och välkomna ett nytt. För många är det då en tradition att bänka sig framför tv:n och se när dikten Nyårsklockan läses upp på Skansen.

Under åren har flera svenska kändisar fått äran att läsa uppAlfred Tennysons berömda dikt, men kanske är det främst skådespelarna Jarl Kulle och Jan Malmsjö som de flesta förknippar uppdraget med.

Förra året var det skådespelaren Reine Brynolfsson som fick det hedersamma och prestigefyllda uppdraget i Tolvslaget på Skansen.

– Jag blev glad och hedrad av att få frågan om att läsa Nyårsklockan. Det känns speciellt att föra traditionen vidare och jag ska göra mitt bästa. Jag tycker mycket om Lord Tennysons dikt och den har ett budskap som är ständigt aktuellt, ett budskap som ger hopp om framtiden, sa han i ett pressmeddelande.

Annons

Lena Olin läser Nyårsklockan i SVT

I år blir det skådespelaren Lena Olin har hedersuppdraget att läsa Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan och tv-profilen David Sundin som leder kvällen på Skansen, skriver SVT i ett pressmeddelande.

– Jag har hört Nyårsklockan deklameras vid tolvslaget sen jag var liten flicka, en fantastisk tradition! Att nu få äran att själv förmedla denna text gör mig så innerligt glad. Och stolt. Dikten känns viktigare än någonsin idag, säger Lena Olin.

Lena Olin läser Nyårsklockan i SVT
Lena Olin läser Nyårsklockan i SVT.

Artisterna som medverkar

David Sundin utlovar en kväll fylld av sång och glädje, som börjar och avslutas med artisterna Jessica Andersson och Mariette.

Annons

Andra artister som medverkar under kvällen är Peter Jöback och Petra Marklund, Rennie Mirro och Joachim Bergström, Frida Green, Nadja Kasanesh Holm och Get Up Soul Choir som samtliga ackompanjeras av husbandet med kapellmästare Johan Granström vid rodret.

David Sundin leder kvällen på Skansen
David Sundin leder kvällen på Skansen.

Foto: Magnus Ragnvid/Eva Edsjö, SVT

Annons