Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lena Philipsson helt oigenkännlig – så här har du aldrig sett henne förut

20 aug, 2023, 12:00 
https://image.svenskdam.se/image-9691201?imageId=9691201&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Vendela Lönnqvist
Wow!
Wow!
Under fredagen firades det att det var 500 år sedan Gustav Vasa satte sig på svenska tronen. En av gästerna och artisterna var ingen mindre än Lena Philipsson.
Annons
Här anländer kungen & Silvia till magiska folkfesten på Gripsholms slott!Brand logo
Här anländer kungen & Silvia till magiska folkfesten på Gripsholms slott!

Jubileumsaftonen för Gustav Vasa 500 år gick under fredagen av stapeln med dunder och brak. Då firades också kungens 50 år på tronen.

Så firades kungens 50 år på tronen

Firandet ägde rum på Gripsholm, men en rad artister. Bland annat Lisa Nilsson, Josefin Johanson, Richard Söderberg och Solala.

Ytterligare ett välkänt ansikte som var på plats för att sjunga skönsång för kungaparet var ingen mindre än Lena Philipsson – kanske mest känd för den ikoniska “Ont det gör ont” från 2004.

Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”

Lena Philipssons karriär

Lena Philipsson är en av våra mest kända artister, men hon har ett gäng strängar på sin lyra. Inte nog med hennes vackra stämma, hon ligger också bakom en hel del låttexter och har också både skådespelat och programlett.

Annons

Sångerskan har nu delat med sin av bilder från firandet – och hon ser ut att skina i sin röda klänning aftonen till ära!

“Tack för igår på Vasa500år! Väldigt lyckad kväll! Alla var glada. @denlisanilsson @josefinitoz Fredrik Lindström. Tack också till @solalamusic @gaytenor @norrkopingsymph och alla andra medverkande”, skriver Lena under bilden.

Så har vi aldrig sett Lena Philipsson tidigare

Men det finns andra bilder från kvällen på Lena, där hon uppträder som Margareta Eriksdotter Leijonhufvud framför både kungaparet och publiken iklädd en mäktig klänning.

Wow!

Annons