Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lena Philipsson öppnar upp om hälsoproblemen – drabbad av hjärtbesvär

14 maj, 2022, 12:00 
Lena Philipsson

I sin nya bok berättar artisten om hjärtproblemen hon tidigare lidit av, rapporterar Aftonbladet.

Annons
Lena Ph om männen: ”En strid ström”Brand logo
Lena Ph om männen: ”En strid ström”

Lena Philipsson är ett omtyckt och välkänt namn på den svenska sångfågel-himmeln. Och hennes karriär har ofta kretsat runt just det, sången. Privatlivet har inte varit något som hon delat med sig särskilt mycket av.

Men nu är det ändring på det, och sångerskan är aktuell med sin nya bok I händelse av min död. I den öppnar hon för första gången upp om hälsoproblemen hon drabbats av, men som hon nu är frisk från.

Uppslitande skilsmässan

Lena Philipsson har alltid haft många bollar i luften, och synts i diverse olika sammanhang. Det har funnits anledning att skriva den här självbiografin tidigare, men en omtumlande händelse satte stopp.

År 2012 skilde sig Lena med sin ex-make Per Holknekt, och det var en turbulent historia. Som en blixt från klar himmel delade hon med sig av nyheterna på sin Facebook-sida.

”Min tillvaro är helt omkullkastad. Otroheten kom som en chock. Och ännu värre blev det att förstå att det började för längesen. Jag känner mig löjlig som gick omkring i köket och kokade te och trodde att vi hade varandra”

Annons

Men nu, tio år efter skilsmässan är Lena redo att dela med sig av sin livshistoria, och berättar om hjärtproblemen hon led av en tid.

"Tryck över bröstet"

Hjärtproblemen dök upp en helt vanlig dag, utan att hon hade några misstankar på att något var fel.

”En lugn dag i maj, på väg upp för Sturegatan, kände jag plötsligt ett växande tryck över bröstet, ett sådant som brukade signalera att hjärtat nu skulle slå ett extraslag”.

Först efter flera minuter släppte trycket. Det blev starten på fler och återkommande besvär som började dyka upp i allt fler sammanhang. Allsång på Skansen. Så ska det låta. Idrottsgalan. Och det gjorde henne orolig.

”På scen. I tv-program. Min kropp hade tydligen inte råd med det pulspåslag man får av adrenalin och nervositet”. Skriver hon i sin bok enligt Aftonbladet.

Lena Philipsson beskriver fortsatt, enligt utdragen Aftonbladet delar, att tanken på att hon skulle falla ihop på scen väckte en skam. Hon tänkte på rubrikerna, och bilderna som skulle delas.

Som tur är försvann problemen när sångerskan fick medicin, och enligt Aftonbladet hälsar Lena via sitt bokförlags kommunikationsansvariga att problemen var tillfälliga och hon är idag återställd.

Foto: TT

Annons