Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lena Philipssons avslöjande om Lotta Engberg – hemliga mötet för 35 år sedan

23 jun, 2021, 10:16 
Ellen Myrgård Lindén
Lena Philipssons avslöjande om Lotta Engberg

I premiäravsnittet av Lotta på Liseberg fick Lotta Engberg sällskap av Lena Philipsson på Stora scenen i Göteborg. Efter programmet berättade Lena att artistkollegornas vägar har korsats flera gånger – första gången för 35 år sedan.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 24?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 24?

Lotta på Liseberg är tillbaka med åtta härliga livesändningar som ska skänka publiken värme och glädje i sommar. Men premiären fick en dramatisk start på grund av ett blixtoväder som slog ut strömmen mitt under repetitionerna.

Lena Philipsson gästade Lotta på Liseberg

När sändningen väl drog igång leverade Lotta Engberg, och kvällens artister, dock en pangkväll utan yttre störningsmoment och en av dem som gästade henne på Stora scenen var artistkollegan Lena Philipsson. Hon är en av många artister som har fått tänka om det senaste året, då pandemin har gjort att alla planerade turnéer och shower har fått ställas in.

Lena Philipsson på scenen

Lena har bland annat synts i en del olika tv-sammanhang och dessutom har situationen gjort henne mer kreativ.

Annons

– Jag försöker göra det som jag tycker känns kul. Jag har också på eget bevåg gjort en massa videos till senaste albumet. Alla låtar fick en egen video som jag har filmat själv. Så då har jag ju haft lite extra att arbeta med under den här tiden. Och jag tycker det är kul att testa lite, att pröva mina vingar lite här och där, säger artisten till Expressen.

Lena Philipssons svar på frågan om att ta över Lotta Engbergs jobb

Och på tal om tv-jobben så svarar Lena på frågan om hon skulle vilja ta över Lotta Engbergs jobb på Lisebergsscenen.

– Nej jag är nog väldigt inne på att skriva musik, spela, göra min grej fullt ut. I första hand skulle jag vilja göra det. Att själv vara med och uppträda snarare än att presentera någon annan.

Faktum är att Lenas och Lottas vägar har korsats vid ett flertal tillfällen genom åren. Och deras första möte ägde rum för 35 år sedan.

– Hon fanns ju med när jag började 1986. Då var väl hon också på Marianne Records. Vi sågs i alla fall i inspelningsstudios. Hon spelade in sitt och jag spelade in mitt. Man har hälsat lite. Men jag känner henne inte mer än att man så klart varit länge i branschen, och då känns det som man känner varandra i alla fall.

Foto: TT

Annons