Lena Philipssons chock – lögnen kom fram efter skilsmässan

Lena Philipsson och Per Holknekt 2012.

Karin Tˆrnblom/TT
När Lena Philipsson fick reda på sin makes otrohet kom det som en chock, och sedan dess har hon hållit sitt kärleksliv privat.

Snart är det dags får årets upplaga av Melodifestivalen och leder den gör inge mindre än schlagerdrottningen själv, Lena PH, 54. Hela fyra gånger har hon stått på scenen men nu får vi alltså se henne leda hela musikfesten.

De senaste åren har karriären bara varit på uppgång för den rutinerade artisten, men det samma kan inte sägas om hennes kärleksliv. Äktenskapet med Odd Molly-grundaren Per Holknekt fick ett abrupt slut 2012 då det framkom att han varit otrogen mot henne och skilsmässan blev till en väldigt offentlig affär.

Lena PH aktuell som programledare i Melodifestivalen 2021

Det var Lena PH som gick ut och berättade hur det låg till i ett inlägg på Facebook.

”Min tillvaro är helt omkullkastad. Otroheten kom som en chock. Och ännu värre blev det att förstå att det började för länge sen. Skvallret hann ifatt till slut, och katastrofen var ett faktum. Stor sorg. Kan inte riktigt fatta det ännu. Jag känner mig löjlig som gick omkring i köket och kokade te och trodde att vi hade varandra”, skrev Lena Philipsson på Facebook 2012.

lena philipsson melodifestivalen 2021

Lena Philipsson är en av nio programledare i Melodifestivalen 2021

Erik Simander/TT

I ett avsnitt av podcasten Nemo möter en vän har Per Holknekt berättat att det finns mycket mer än den historia vi alla fick ta del av via media.

– När jag går ned för gatan och en människa tittar på mig, då ser de på mig med ögon som jag vet inte stämmer. För då ser de på mig som Per, den offentliga personen. Samma sak med Lena, när hon går på gator och torg så ser ju de Lena Ph. Och det är ju inte en den person som hon själv vet att hon är. Då glider man lätt mellan de här två personligheterna, men hemmavid får man äntligen vara sig själv.

Efter skilsmässan har Lena legat lågt och inte presenterat någon ny kärlek för omvärlden, medan Per gick vidare tillsammans med nya hustrun Linda, som han fick en dotter tillsammans med 2017 och gifte sig med året därpå. För ett halvår sedan stod det dock klart att paret ansökt om skilsmässa, rapporterade Aftonbladet då.