Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-programledaren klar för Let's Dance – avslöjar i Efter fem!

20 jan, 2023, 17:42 
Indra Nordemar

Nu avslöjas tredje deltagaren i Let's Dance 2023!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!Brand logo
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

Nu är det inte alltför långt kvar till Let's Dance 2023 drar i gång. Säsongstart brukar var någon gång i mars, och vid den här tiden brukar deltagarna börja avslöjas på löpande band.

Två av dem avslöjades redan i slutet av förra året: Charlotte Kalla och Tone Sekelius. Och nu, i Efter fem, får vi reda på årets tredje kändis som ger sig ut på dansgolvet!

Han är nya deltagaren i Let's Dance

Rickard Sjöberg, 53, har gjort succé i rutan som en av Sveriges främsta programledare.

I dag kopplar troligtvis de flesta honom till Postkodlotteriet, som han varit ansiktet utåt för ända sedan starten 2005. Drygt 1300 avsnitt har han hunnit med genom åren. Men karriären började långt innan det.

Rickard började som programledare på TV4:s lokalstation i Växjö 1993.

Annons

– I augusti är det 30 år sedan jag klev in i en studio såhär, säger han nu i Efter fem.

Efter det var han den som gav svenska folket gedigna semestertips i När och fjärran. Men nu får svenska folket alltså se honom i en helt ny roll!

Rickard Sjöberg ger sig nu ut på okänd mark. Ja, i Efter fem avslöjar han nu att han är klar för Let's Dance 2023.

Övertalades av hustrun – och sin egen bok

– Jag har länge haft mycket emot att vara med. Det har inget med programmet att göra, jag älskar programmet. Men jag själv jag bär på någon slags ångest från barndomen, att dans inte är för mig, säger han.

Han fortsätter:

– Jag känner mig stor, otymplig och i vägen när jag är på dansgolv, så jag brukar smyga undan runt elva när det brukar dra i gång.

I slutändan var det hans fru som lyckades övertala honom, med hjälp av Rickards egen bok "Våga vara modig".

– När jag fick samtalet gick jag hem till min fru och berättade och då sa hon: "Rickard du kan inte skriva en bok som heter "Våga vara modig" och tacka nej till Let's Dance. Det går inte, nu kör du. Jag har din rygg."

Foto: TV4

Annons