Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Let's Dance-profilen berättar om plötsliga dödsfallet: "Påverkat mig mest"

05 jul, 2024, 13:00 
Albin Bramstedt
Let's Dance-domarna.
Let's Dance-juryn är tre publikfavoriter.Karin Törnblom
TV4-kändisen går nu ut med den oerhört tragiska händelsen – som än idag gör ont.
Annons
Dermot tvingas lämna programmet efter läkarnas beskedBrand logo
Dermot tvingas lämna programmet efter läkarnas besked

"Let's Dance" är ett av TV4:s absoluta flaggskepp. Succéerna har avlöst varandra och kändisarna som varit med i programmet har en efter en hyllats.

Programmet har dessutom rullat i hela 18 säsonger – en otrolig siffra med tanka på att vissa program bara får en handfull. Men sedan 2006, programmets debutår, har bland andra Hanna Hedlund, Camilla Henemark och Danny Saucedo varit deltagare i programmet.

Dermot Clemenger.
Dermot Clemenger är en oerhört skicklig dansare.Karin Törnblom/TT

Även programledarna, och kanske i synnerhet programmets jury, har också blivit publikfavoriter. Triaden som ger ut poäng, där samtliga har engelsk-klingande namn, består av Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger.

Annons

Den sistnämnde har nyligen gått ut och berättat om ett tragiskt dödsbesked han fick som ung.

"Han var min bästa vän"

Dermot Clemenger förlorade nämligen sin bror i en tragisk bilolycka, något han berättar om i sin självbiografi "Fly från monster".

Dermot beskriver en ungdom fylld av jobbiga händelser. Han hade en pappa som misshandlade mamman och själv var han länge utsatt för mobbning.

Dermot Clemenger.
Dermot berättar om olyckan som satte oläkbara sår.Karin Törnblom/TT

Men den kanske starkaste delen handlar om hans brors tragiska bortgång. Detta har Dermot tidigare berättat om för tidningen Hänt.

Annons

– En av de största händelserna som kanske har påverkat mig mest är just när min bror gick bort. Jag var 17 och han var 27, han dog plötsligt i en bilolycka. Han var min bästa vän, berättade han för tidningen.

Fick känna på hur skört livet kan vara

En sådan händelse följer nog med en hela livet, trots att det brukar heta att tiden läker alla sår. Men Dermot har berättat att han kommit en liten bit på vägen.

– Jag tror jag gick vilse där ett par år, tappade bort mig själv. Jag tänkte att livet är för att leva, det är så skört och man vet inte när man ska dö. Jag ballade ur rent ut sagt, för mycket alkohol och många fester för att dölja smärtan, sa han till Hänt.

Han berättade nyligen i P4 Extra Gästen om den oerhört tuffa nyheten.

– Jag skulle jobba i hans företag så jag kunde ha mer tid att träna och jobba med de bästa tränarna i världen i London, men det blev inte så. Den 15 oktober omkom han omedelbart i en tragisk bilolycka, sade han i programmet.

Annons

Dermot var familjens yngsta barn. Total bestod syskonskaran av nio barn.

Foto: Karin Törnblom/TT

Annons