Let's Dance-stjärnan gav tillbaka inför alla – efter stora skandalen: "Mest osmakliga jag hört"

Let's Dance-stjärnan gav tillbaka inför alla – efter stora skandalen: "Mest osmakliga jag hört"

Aron Anderson fick revansch efter de hårda orden.

Aron Anderson är en epokgörande deltagare i årets upplaga av Let's Dance. Han är den förste manlige deltagaren i världen att dansa i rullstol i programmet. Det betyder att Aron och meddansaren Jasmine Takács står inför unika utmaningar – men detta verkar de klara galant.

Aron Andersons revansch i Let's Dance

I premiäravsnittet var Aron och Jasmine i storform när cha-cha stod på schemat. De kom på andraplats, tillsammans med Cecilia von der Esch och hennes danspartner Hugo Gustafsson. De enda som slog dem var Eric Saade med danspartnern Katja Lujan Engelholm.

– Du är känd för att inspirera folk till att göra det omöjliga. I kväll har du inspirerat för att visa hur fantastisk dans kan bli, sa juryns Dermot Clemenger i programmet.

Inför programmet hade Aron varit rädd för att ramla.

– Jag var så orolig för det, sa han i sändningen.

För Aron måste insatsen ha varit en skön revansch. Inför premiären har han nämligen förekommit i betydligt tråkigare skriverier, efter en kommentar han fällde under SVT:s sändningar från Paralympics.

"Bland det mest osmakliga jag hört"

Aron kommenterade invigningen när han sa att krig är bra för rekryteringen av deltagare till spelen. Det var menat som en lakonisk kommentar med ett antikrigsbudskap – men många tog illa vid sig.

”Så fruktansvärt sjukt och i allra högsta grad opassande”, skrev en användare.

”Bland det mest osmakliga jag hört”, skrev en annan.

"Entlediga denna kommentator omedelbart”, skrev en tredje.

– Jag formulerade ju det som ett faktum. Sedan kan jag fatta att folk kanske irriterar sig på det, men det tror jag inte de hade gjort om de lyssnat på hela resonemanget. Jag menar, det pågår ett förfärligt krig i Ukraina och jag säger absolut inte att det är bra på något sätt, men skapar krig funktionsnedsatta som sen kan bli paralympier? Absolut. Titta på amerikanska truppen, där är 18 procent krigsveteraner. Det är jättehemskt och sorgligt, men sant, säger Aron Anderson i en intervju med Aftonbladet.