Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Let's Dance-stjärnan tvingas be om ursäkt – betett sig illa under inspelning: "Totalt oacceptabelt"

26 mar, 2023, 06:00 

Let's Dance-profilen gick för långt. Nu tvingas han be om ursäkt till deltagaren han sårat.

Annons

Det andra avsnittet av Let's Dance med Kristin Kaspersen och David Lindgren har sänts, och det var dags för den första kändisen att tacka för sig. Det blev Nilla Fischer som var först ut, och som inte längre är med och tävlar om glasskon.

Det blev sylvass kritik från juryn till vissa, och det hör ju programmet till. Men det har gått över gränsen.

Kristin Kaspersen och David Lindgren – programledare Let's Dance 2023!Brand logo
Kristin Kaspersen och David Lindgren – programledare Let's Dance 2023!

Tony Irving om ilskan i Let's Dance

Juryn består sedvanligt av Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger. Det är den trio som suttit allra längst bakom jurybordet, kanske till och med i hela världen.

Rollerna är tydliga, och kanske tydligast är Tony Irvings. Ända sedan premiären 2006 har han varit hårdast, syrligast och argast. Han skräder inte med orden när någon missköter sig på dansgolvet.

Annons

Inte heller är det spel för galleriet. Svensk Damtidning träffar Tony Irving som bekräftar att ilskan är på riktigt.

– Ja, det kan hända. Eftersom dans är något jag har gjort hela mitt liv. Jag har ägnat blod, svett och tårar till att utveckla min dansfärdighet och kompetens, säger han.

Det betyder att deltagarna måste vara hårdhudade. Men Tonys "elaka" påhopp är ju också gjorda med glimten i ögat, vilket alla är med på. En gång gick det däremot för långt.

Tony Irving tvingas be om ursäkt efter elaka påhoppen mot deltagaren

Det var år 2006 och den första säsongen av Let's Dance. Carolina Gynning, som precis slagit stort i Big Brother gav sig ut på dansgolvet. Nu avslöjar Tony Irving för Svensk Damtidning att han än idag ångrar de saker han sa till henne under programmet.

Annons

– Bekymret första året var att jag aldrig varit i tv på det här sättet. Så jag visste inte hur jag skulle reagera både till att vara i rutan, och till att börja se mitt namn i skrift. Men mitt eget ego steg mig över huvudet, jag försvann i att ”jag är kändis.” Jag märkte att genom att säga tuffa saker till deltagarna så kunde jag skapa rubriker, berättar Tony för Svensk Damtidning.

– Carolina Gynning gjorde det bästa hon kunde göra i programmet, men jag sa vissa saker till Carolina som var totalt oacceptabelt. Jag vill inte ens berätta det för det är bara pinsamt för mig. Jag vet att jag sårade Carolina.

Har ni kunnat försonas sedan dess?

– Vi har aldrig pratat öga mot öga, vi är inte i samma umgängeskrets och vi jobbar aldrig tillsammans. Men jag hoppas att hon förstår att med tiden har jag lärt mig att det var en hemsk sak som jag gjorde.

Carolina Gynning och danspartnern Daniel da Silva i Let's Dance.
Tony Irving är djupt ångerfull över hur han behandlade Carolina Gynning.

Foto: TT

Annons