Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Let's Dance-stjärnan utsatt för det fruktansvärda bakom kulisserna – fick lämna programmet

27 maj, 2023, 19:00 

Jurymedlemmen utsattes för stalker – och tvingades sjukskriva sig.

Annons

Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger: trion som har varit med i säsong efter säsong, levererat ros och ris, kommit med synpunkter om vad kändisarna i Let's Dance kan förbättra vecka efter vecka.

Tre snabba med Tony Irving!Brand logo
Tre snabba med Tony Irving!

När de sitter på sina platser är det som att tiden stått still. På ett sätt känns det som att de alltid suttit där, ofta med ett leende på läpparna, och skött sitt jobb till punkt och pricka.

För många är det dessutom uppskattat se se den lite mildare Ann Wilson tona ned den lite hårdare jurymedlemmen Tony Irving – som en slags motpol som skapar en balanserad stämning.

Annons
Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger
Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger.

Ann Wilson utsattes för stalker

Ann Wilson har varit med sedan starten och det är svårt att tänka sig en säsong av det populära dansprogrammet utan henne, men det har funnits perioder som inte varit lika ljusa som det verkat.

En gång i tiden, samtidigt som en av Let's Dance-säsongerna pågick, utsattes hon för en stalker. Det gick så långt att polisen blev inkopplad och Ann Wilson försågs med ett överfallslarm på armen.

– I början var breven hyllande och trevliga, men sedan blev de allt hårdare och det hände grejer. En dag skulle jag exempelvis köra till flygplatsen och då hade någon tömt ut all bensin. Jag visste inte om personen fanns i min närhet vilket kändes jobbigt.

Annons

– Det höll på i ungefär fyra månader och polisen försökte utreda det. Sedan gjorde jag ett inlägg på sociala medier och förklarade att det gick ut över mitt yrke och min familj. Jag bad personen att kontakta mig så vi kunde prata. Efter det så slutade han eller hon plötsligt, säger Ann Wilson till Aftonbladet.

Sjukskrev sig efter fruktansvärda händelsen

Men händelsen gjorde att Ann Wilson drabbades av panikångestattacker. Produktionen bad henne att sluta arbeta och till slut sjukskrev hon sig.

– På studion förbjöd mina underbara medarbetare mer eller mindre mig att arbeta. Min syster tog ifrån mig datorn. Alla ställde upp och hjälpte mig att sätta gränser. Själv låg jag tre veckor i ett mörkt rum innan jag så sakteliga började ta mig tillbaka ut i verkligheten igen.

– Jag kan ärligt säga att jag mår bättre än någonsin, har Ann Wilson berättat för Amelia.

Ann Wilson
Efter den fruktansvärda händelsen mår Ann Wilson i dag bättre än någonsin.

Foto: TT

Annons