Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Let’s Dance-stjärnans bild slutade i katastrof – straffats oerhört hårt

01 jun, 2023, 18:30 
Tone Sekelius
Tone Sekelius är i blåsväder efter en bild på Instagram.
Annons

Tone Sekelius är en av Sveriges största Youtube-stjärnor, med drygt 300 000 prenumeranter och fler än 200 000 följare på Instagram. Den sista tiden har hennes popularitet fullkomligt exploderat, då Tone följde upp deltagande i Melodifestivalen två år i rad med en sejour i TV4:s pansarkryssare Let's Dance.

Tone Sekelius: ”Jag hade inte ändrat något”Brand logo
Tone Sekelius: ”Jag hade inte ändrat något”

Tone Sekelius i blåsväder – stöttat skandalföretag

Men nu är Tone i blåsväder. Tidningen Dagens ETC har nämligen avslöjat att Tone ingått i ett samarbete med ett företag som erbjuder sina anställda "slavvillkor".

Företaget i fråga heter Städjätten. I en reklamfilm där Tone spelade huvudrollen syntes en man bära möbler i bakgrunden.

Mannen i fråga heter Benjamin Nieto och var vid tillfället papperlös. Han känner sig exploaterad av Städjätten, som enligt Dagens ETC brutit mot arbetstidslagen.

Annons

– En gång jobbade jag mer än 28 timmar i sträck. De ringde bara och sa: ”Nu har du avslutat din första flytt och två till återstår för dig under dagen och en del av morgonen.” Det var den värsta, men det var flera liknande flera gånger, säger Benjamin till Dagens ETC.

– Så trötta, du kan inte föreställa dig hur vi ibland avslutade vår arbetsdag utan att ha ätit, eller hur vi vid många tillfällen åt i bilen på väg till nästa flytt, säger han.

"Tone hälsar att hon inte står bakom oetiska arbetsförhållanden"

En månad efter inspelningen med Tone blev Benjamin tagen av polisen och utvisad. Han är numera tillbaka i hemlandet El Salvador.

Dagens ETC har sökt Tone, som valt att inte kommentera och i stället låtit sin talesperson uttala sig.

”Tone hälsar att hon på inget sätt står bakom oetiska arbetsförhållanden på något av de företagen hon samarbetar med och tar därför starkt avstånd från den typen av företag. Samarbetet mellan Tone och Städjätten är sedan 7/11 2022 avslutad, varför hon avstår att kommentera granskningen som uppstått nu", skriver managern till Dagens ETC.

Annons