Let's Dance-stjärnans hemska mardröm: Lämnade missbruket – fastnade i nytt

Let's Dance-stjärnans hemska mardröm: Lämnade missbruket – fastnade i nytt

Karin Törnblom/TT

Nu berättar Let's Dance-stjärnan om den tuffa tiden som präglats av missbruk av olika slag.

Ann och Dermot – så är Tony bakom kulisserna
1:03

Efter reklamen: Ann och Dermot – så är Tony bakom kulisserna

(1:03)

Slå på ljud

Skådespelerskan Ellen Bergström, 32, är känd från filmer och serier som I nöd eller lust, Elsas liv och Skitlycklig. Hon är även en stor profil på Instagram, där hon har över 378 tusen följare.

Dessutom har Ellen medverkat i flera stora tv-program som Masked Singer Sverige, Bäst i test och Let's Dance – där hon hamnade på tredje plats tillsammans med danspartnern Jonathan Näslund år 2017.

För två år sedan välkomnade Ellen en dotter till världen, tillsammans med sambon Niclas Lij. Livet verkar, med andra ord, gå som på räls för skådespelerskan – men det har inte alltid varit helt lätt.

Ellen och Jonathan Näslund tog sig hela vägen till semifinal i Let's Dance 2017.

Foto: Karin Törnblom/TT

Ellen Bergström berättar om tuffa missbruket

32-åringen har tidigare gått ut med att hon haft problem med alkohol, som hon tillslut lyckades ta sig ur. Idag har hon nämligen varit nykter i fyra år.

I podcasten Hercare – kvinnohälsa genom livet berättar Ellen nu om den tuffa tiden.

– Jag kände ett sådant jäkla självhat mot mig själv, att jag typ inte var värd någonting, säger hon i podcasten.

När Ellen pratar om detta känsliga ämne blir hon märkbart påverkad och brister tillslut ut i gråt.

– Jag hade aldrig trott att jag skulle kunna vara nykter i fyra år. Det har förändrat mitt liv. Jag har inte ångest längre, jag trodde att jag var en ångestperson. Jag vill att andra människor ska få uppleva hur det är att må bra på riktigt, för det är så himla många som mår dåligt i dag och fattar inte att det är alkoholen, säger hon.

2020 fick Ellen och Niclas dottern Elsy.

Foto: Karin Törnblom/TT

Efter tiden som nykter – blev beroende av medicin

Men i augusti i år berättade Ellen på Instagram att hon fastnat i ett nytt beroende. Denna gång gällde det hennes adhd-medicin, som innehåller lisdexamfetamin, ett slags amfetamin, som är beroendeframkallande, skriver Expressen.

Hon berättade då i en intervju med Expressen att hon till en början tog en tablett, sedan två och sedan tre på en dag – då hon fick ett dopaminrus av medicinen. Efter ett tag insåg hon dock att detta var ohållbart och bestämde sig för att göra sig av med alla tabletter.

Då följde en lång och tuff period av abstinens.

– Jag kunde knappt hålla ögonen öppna. Och det var mycket ångest också eftersom jag har en beroendeproblematik, och att jag nu fastnade i beroende igen, sa hon till tidningen då.

Idag mår skådespelerskan lyckligtvis bra och har fått starkt stöd från familjen.