Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Let's dance-stjärnans oro för Kalla – rasar mot stormningen i tv: "Under all kritik"

31 maj, 2023, 08:42 
Vendela Lönnqvist
Stormningen skedde mitt under Charlotte Kallas dansnummer.
Stormningen skedde mitt under Charlotte Kallas dansnummer.
Reaktionerna lät sig inte vänta bland tittarna efter den chockerande stormningen av Charlotte Kallas framträdande under Let's dance-finalen.
Annons

Under Charlotte Kallas glittrande framträdande i finalen av TV4:s Let's dance fick både publik och tv-tittarna uppleva någonting minst sagt oväntat.

Tre aktivister stormade finalen av Let's dance

Liksom stormningen av Loreens "Tattoo"-nummer under Melodifestivalens final, sprang tre aktivister ut på Let's dance-scenen till förmån för de svenska våtmarkerna.

Den ena kastade gult färgpulver omkring sig, den andra höll upp en banderoll med texten "återställ våtmarker", medan den tredje filmade stormningen.

Kameran träffade aktivist i ansiktet

Medan Charlotte Kalla fortsatte dansa som om ingenting hänt, kommer plötsligt en av kamerorna svingandes mot aktivisten som håller upp banderollen – och träffar honom rakt i ansiktet.

Flera vakter sprang snabbt ut på dansgolvet och förde bort aktivisterna, som inte kämpade emot. Även Rickard Sjöberg var redo att hjälpa vakterna, vilket Hänt tidigare rapporterat om.

Annons

Tittarna misstänker att TV4 arrangerade stormningen

Efter sändningen gick kommentarerna varma på tv-programmets Facebook-sida.

"Ju fler ggr jag tittar på klippet med 'Våtmarker' desto mer övertygad blir jag att det hela är arrangerat av TV4 Lets dance. De kommer utspringande från tv4´s kulisser som ingenting och dansen fortsätter oberört på det planerade viset. Och den här aktivismen från TV4 är heller inte första gången. Det borde anmälas", skriver en.

Kommentaren fick medhåll av andra skeptiker, som ifrågasätter varför liknande spektakel skedde för inte alls länge sedan, under Loreens nummer.

"Det räcker med att en enda tekniker nånstans berättar något. Idag eller om sex månader. Typ", skriver en annan.

Jurymedlemmen Dermot Clemenger riktar hård kritik mot aktivisterna

Dermot Clemenger från juryn kommenterade händelsen under UNICEFs insamlingskväll - En kväll för alla barn. Enligt honom är det "under all kritik" att välja att utföra kuppen under just Kallas nummer.

Annons

– Jag vet inte vad de försöker åstadkomma, jag fattar att de vill kämpa för sin sak och det är helt okej men att utsätta en höggravid kvinna och hennes ofödda barn är under all kritik, det är skandal.

Han menar att aktivisterna troligtvis inte förväntade sig all negativ respons de har mottagit, eftersom en stor del av tittarna hyllar kameramannen.

– Jag blev väldigt chockad, först undrade jag om det var en del av numret eftersom vi inte får se dansen innan livesändningen men sen insåg man ganska fort att det inte var det. Men jag blir så förvånad, säger Dermot Clemenger till Hänt.

Annons