Let's Dance-stjärnornas topphemliga fest i natt – exklusiva firandet tittarna inte fick se: "Brakfest"

Let's Dance-stjärnornas topphemliga fest i natt – exklusiva firandet tittarna inte fick se: "Brakfest"

Foto: TV4/TT

10 veckor av dans firades med pompa och ståt, minst sagt.

Efter tio långa, roliga och kämpiga veckor har en vinnare av Let's Dance korats! Det var Eric Saade och Katja Luján Engelholm som gick segrande ur den sjuttonde säsongen av programmet, efter en riktig rysare.

Men det var nog ingen som var ledsen efter gårdagen, inte ens Filip Dikmen som knep en ärofylld andraplats. Firandet efteråt blev nämligen rejält...

Kommer fortsätta umgås efter programmet

Man kan lugnt säga att de två finalisterna verkligen funnit varandra, och det var ingen vassa armbågar i finalen, tvärtom.

– Jag känner tacksamhet, jag trodde jag skulle åka ut först. Jag har verkligen utvecklats både som dansare och som människa. Det hade visserligen varit jättekul att vinna, men antingen vinner jag eller min bästa vän Eric så jag är bara glad, berättade Filip Dikmen innan finalen för Svensk Damtidning.

Oavsett glassko eller inte lämnade både Eric och Filip med den kanske största vinsten – en vän för livet! Och detsamma gäller deras respektive danspartners.

– Vi har verkligen suttit ihop i tio veckor, nu ska vi fortsätta sitta ihop, vi ska bara sluta dansa, sa Eric Saade om danspartnern Katja Luján Engelholm till Svensk Dam.

Biljetter i guldkuvert

Ja, efter tio hektiska veckor längtar säkerligen deltagarna efter en god natts sömn, men om man ska tro på festplanerna var detta inte fallet inatt. Enligt Expressen ägde finalfesten rum på krogen Mister French vid Skeppsbrokajen i Stockholm, och firandet kan minst sagt kallas exklusivt.

På krogen är det ofta kändismingel, och ännu mer profiltätt blev det inatt när hela Let's Dance-gänget intog Stockholmskrogen. Biljetterna delades ut i guldfärgade kuvert, så det var inte vem som helst som fick dyka upp i dörren. På gästlistan stod förutom deltagarna, deras vänner och familj.

Hippa Mister French i Stockholm – här firades det rejält i natt.

Charlotte Brunzell/TT

Alla gamla deltagare dök också upp i finalen och uppdaterade flitigt på Instagram från hänget bakom kulisserna, men något som inte delats under natten är klipp från den exklusiva festen... Om det är så att det rådde mobilförbud för att hålla den hemlig, eller om deltagarna helt enkelt var för upptagna med att fira kan man bara spekulera i.

När Expressen pratade med vinnaren Eric Saade kort efter vinsten så gav han i alla fall klara besked om nattens planer.

– Wow, vi har inte kunnat göra någonting, utom att dansa då, på tre månader så att få dricka lite bubbel och hänga med hela gänget och familjen... Vi kommer att hänga tills på måndagsmorgonen tror jag, så det blir en lång efterfest, säger Eric Saade.

– Det blir världens brakfest, 100 procent.

Och när vinnarparet gästade Nyhetsmorgon i morse, strax innan 10 på morgonen, var det tydligt att festandet pågått natten lång.

– Vi kommer direkt från efterfesten typ, säger en hes Eric Saade.

– Har ni sovit nånting i natt?, frågar Jenny Alversjö.

– Nej, stämmer båda in.

Foto: TT/TV4