Let's Dance: TV4 ger helt nytt besked om Carola Häggkvist

Carola Häggkvist i Let's Dancec

Carola Häggkvist hoppade av Let's Dance – men på fredag är det final.

Allt om Carola Häggkvist!
Slå på ljud

Carola Häggkvist var den mest omskrivna deltagaren i Let's Dance. Följaktligen blev det en meganyhet när 54-åringen plötsligt meddelade att hon skulle hoppa av programmet – av hälsoskäl.

"Jag måste fortsätta låta tanken vila och kroppen få den återhämtning den behöver. Jag går fortfarande i slow motion även om det går framåt. Det dippar visst lite innan det kan bli bättre säger dom", skrev Carola på Instagram.

Carola Häggkvist: Besked kring finalen i Let's Dance

Carola Häggkvist i Let's Dance

Kommer Carola att återvända till finalen?

Carola har av läkarna fått höra att hon lider av något som kan liknas vid utmattningssyndrom. På Instagram har hon hållit sina följare uppdaterade om hur det står till med hälsan.

"Kropp och själ mår lite bättre.. men jag rör mig långsamt och går ner för trappen med båda fötterna på varje steg medan jag håller mig i räcket.. ja då förstår du att nåt i mig inte riktigt är som det ska. Några värden från blodproverna är inte helt önskvärda heller enligt läkaren så det blir en lärorik resa att hämta sig ifrån", har Carola skrivit.

Men hur blir det då med finalen? Då brukar samtliga utslagna par dyka upp för att dansa en av sina tidigare danser. Carola blev aldrig utslagen, tekniskt sett, men hon och Tobias Karlsson borde ändå kvalificera sig för att få komma tillbaka.

Vi kommer allt närmre finalen – men TV4 har bara vaga besked att ge i frågan.

"Vi får återkomma om det", skriver Frida Ekberg, pressansvarig för Let's Dance.

Var väldigt efterlängtad

Det tog flera år innan produktionsteamet lyckades övertala schlagerdrottningen att ställa upp. Den 20:e mars gjorde hon sin första dans och fick högsta betyg av juryn.

LÄS MER: Runar berättar sanningen om Carola: "Har varit tyst i alla år"

– Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att Carola, det här är dansen som hela Sverige har väntat på i kväll, sa jurymedlemmen Dermot Clemenger i sändningen.