Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lill-Babs begravning öppnas för allmänheten – tv sänder minnesstund

23 maj, 2018, 11:32 
AvJoakim Magne
På måndag begravs Barbro ”Lill-Babs” Svensson vid Järvsö kyrka. Intresset väntas bli så stort – och så många som möjligt kommer att få tillfälle att delta.
Annons

I det lilla samhället Järvsö i Hälsingland förbereder de sig för avskedet av en av Sveriges mest folkkära artister genom tiderna. Förutom kyrkans platser kommer allmänheten även få möjligheten att vara på plats utanför kyrkan. Det kommer också gå att lämna blommor på en speciellt anvisad plats, rapporterar P4 Gävleborg.

– Vi begraver en mamma, en mormor, en gammelmormor, en släkting och vän. Men också för många – artisten Lill-Babs, säger Michael Skoglund, begravningsentreprenör i Järvsö.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

På söndagen, dagen innan begravningen, är allmänheten bjuden till Storkyrkan i Stockholm för att minnas och hedra ”Lill-Babs”.

För de som inte kan närvara vid kyrkan finns möjligheten att följa stunden via tv. Minnesgudstjänsten sänds söndagen den 27 maj på TV4 Play kl. 14.30 och i TV4 och TV4 Play kl. 18.30.

Lill-Babs avled 3 april i år i sviterna av cancer, 80 år gammal.

Annons