Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lill-Babs döttrar utskällda efter bilden – anklagas för att skända mammans minne

12 jul, 2023, 12:00 
Lill-Babs, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen
Malin Berghagen och Kristin Kaspersen får kritik efter en reklam där mamma Lill-Babs namn förekommer.
Annons

Malin Berghagen har tidigare hamnat i blåsväder för hur hon flikat in marknadsföring i Instagram-inlägg om allvarliga ämnen.

Tidigare i år tog Malin farväl av en bortgången vän med ett minnesinlägg. I slutet av inlägget, efter alla fina ord, dök plötsligt följande budskap upp, som avslöjade att hela publiceringen var ett betalt samarbete med begravningsbyrån IGNIS:

"IGNIS begravningsbyråer hjälper dig med allt du behöver när någon du älskar gått bort, så du får tid att sörja. Likt Svante gjorde med mig visar dom med sin kunskap och personliga hjälp, den bästa vägen att gå, till att skapa en vacker plats. Ett sista avsked. Tack för allt du gav oss, Svante. Om ni vill läsa mer om Ignis och deras fina tjänst, gå in på Ignis.se", skriver Malin.

Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får deBrand logo
Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får de

Malin Berghagen och Kristin Kaspersen får kritik

Detta möttes av stor kritik från Malins följare, som menade att det kändes fel att använda sig av genuin sorg i ett kommersiellt syfte.

Annons

Nu har liknande kritik riktats mot Malin. Den här gången är även hennes syster Kristin Kaspersen inblandad.

Systrarna har nämligen dykt upp i en annons från sminkföretaget Kicks, där de gör reklam för märket Sensai. I annonsen refererar Malin och Kristin till sin avlidna mamma, ikonen Barbro "Lill-Babs" Svensson.

Malin Berghagen och Kristin Kaspersen
Annonsen har blivit vida kritiserad.

"Mamma älskade Sensai, så förutom att det är magiskt bra produkter så är det mycket minnen i flaskorna och dofterna för oss", säger Malin och Kristin.

Annonsen har blivit en snackis på Twitter, där många anklagar systrarna för att exploatera Lill-Babs minne för att tjäna pengar.

"Ny marknad, nya möjligheter att låta de döda göra reklam", skriver en besviken användare.

"Herregud", skriver en annan.

Annons

"Är det Lill-Babs aska i flaskorna?", skriver en tredje.

"Anmäler Kicks för brott mot griftefriden", skriver en fjärde.

Kristin och Malin har tillsammans med tredje systern Monica Svensson skrivit boken Vår mamma Lill-Babs, som utkom i fjol.

– Jag berättar sådant om henne som jag tror att andra människor kan inspireras av. Jag har inget behov av att berätta om vårt liv egentligen, men kände att hon få fortsätta att inspirera människor och sprida den godheten som hon hade och som hon var unik med. Det var viktigt för mig, sa Kristin till Svensk Dam då.

Annons