Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Lill-Babs okända dotter – splittringen med Kristin och Malin: "Det är självvalt"

08 dec, 2021, 05:00 
Ellen Myrgård Lindén
Monica Svensson LillBabs

Monica Svensson är kändisdottern som har valt bort rampljuset. Nu får vi för första gången höra hennes version om relationen till sin mamma, Barbro Lill-Babs Svensson.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?

Barbro "Lill-Babs" Svensson var en av Sveriges mest folkkära artister och två av hennes döttrar har också valt rampljuset. Både Malin Berghagen, 55, och Kristin Kaspersen, 51, har gått i sin mammas fotspår och valt liv i offentligheten. Men den tredje systern, Monica Svensson, är något av en doldis – men nu ska svenska folket även få lära känna henne i den nya boken Vår mamma Lill-Babs, som lanseras i april 2022.

Därför har Monica Svensson valt bort rampljuset

I en tidigare intervju med TV4 Nyhetsmorgon har Monica förklarat varför hon har valt bort kändisskapet.

– Det är självvalt. Jag har väl hittat min egen väg, med vad jag velat göra och så, och då har jag valt att inte gå mammas väg.

– Däremot har jag alltid jobbat med och för människor på ett eller annat sätt. Så det är väl den likheten som är, att vi är måna om människor.

Monica har bland annat haft kontorsjobb och även arbetat inom vården. 2019 berättade hon att hon var pensionär på halvtid.

Men nu kommer alltså Monica att göra sin röst hörd och berätta om livet som dotter till en av Sveriges mest älskade artister. Så här skriver hon på Instagram:

– Mamma såg alla, mycket mer än vi någonsin kommer att göra. På så vis var hon unik. Hon älskade att dela med sig och nu kan vi dela med oss till hennes fans och alla läsare. Nu finns bara minnen kvar av mamma, men de får aldrig ta slut. Därför känns det viktigt att berätta om mamma ur ett dotterperspektiv.

Foto: TT

Annons