Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lill-Babs vårdas på sjukhus – tvingas skjuta upp 80-årsfirandet

05 mar, 2018, 16:12 
AvRed Aktionen
Barbro ”Lill-Babs” Svensson har drabbats av hjärtflimmer.
Folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson fyller 80 år i veckan. Men firandet är i fara efter att Lill-Babs drabbats av hjärtflimmer. ”Hon får inte anstränga sig”, säger managern Jan-Olov ”Joffe” Enbom.
Annons

Lill-Babs Svensson har stått på svenska scener i årtionden. Och den folkkära artisten har aldrig visat några tecken på att vilja pensionera sig. Inför 80-årsdagen 9 mars har lyckönskningarna vällt in, rapporterar Lill-Babs officiella Facebooksida och hemkommunen Järvsö vill så klart också gratulera bygdens stora dotter.

Nu ser det dock ut som att firandet kan få anstå något. Anledningen är att Lill-Babs drabbats av hjärtflimmer och har blivit inlagd på sjukhus, meddelar managern Jan-Olov ”Joffe” Enbom.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Så hon får inte anstränga sig eller göra saker hon absolut inte måste göra, säger managern.

– Vi får skjuta på firandet tills hon har rätat upp sig. Det är det viktigaste. Det går ju att fira även om det kanske sker en vecka senare.

Har lärt sig leva med hjärtproblemen

Lill-Babs har tidigare berättat om att hon lever med hjärtproblem men att hon lärt sig hantera det.

– Jag har lärt mig lyssna på min kropp och för det mesta säger den att det går alldeles utmärkt att tacka ja till givande underhållningsuppdrag, säger hon till Status enligt Expressen.

Firandet av Lill-Babs långa karriär har bland annat synts i dokumentären ”Leva livet” som sändes i SVT i december.

Där berättade hon om allt från tillvaron som ensamstående ung mamma till framgångarna på scenen.

Av: Henrik Högström

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Hemmets Veckotidning. 

Annons