Lill Lindfors om saknaden efter Brasse: "Hade en sorg i sig"

Lill Lindfors om saknaden efter Brasse: "Hade en sorg i sig"

Han må ha krossat hennes hjärta men saknaden efter Lars Erik “Brasse” Brännström är fortfarande stor. I en ny intervju öppnar Lill Lindfors upp sig om sorgen efter expartnern.

Skådespelarna Lill Lindfors och Brasse Brännström lärde känna varandra i mitten på 70-talet när de medverkade i en av Lills shower på Berns Salonger i Stockholm. Paret inledde en relation och Lill beskriver deras första år ihop som den bästa perioden i sitt liv.

Förhållandet mellan Lill Lindfors och Brasse Brännström varade i över tio år.

Förhållandet mellan Lill Lindfors och Brasse Brännström varade i över tio år.

Saknar Brasses värme

Men efter elva år lämnade Brasse henne. Lill hanterade sorgen genom att gå i terapi där hon lärde sig att förlåta och släppa gammal ilska. Och trots det tuffa uppbrottet kan Lill än idag känna en stor saknad efter sin tidigare livskamrat.

– Han hade en väldig värme och han var ju väldigt kul… ibland. Men han hade också som clowner, ett allvar och en sorg i sig, berättar Lill Lindfors i TV4:s program Hellenius Hörna.

Det var i slutet på augusti 2014 som den folkära skådespelaren Brasse gick bort, endast 69 år gammal. Och knappt ett år efter avled hans radarpartner Magnus Härenstam i cancer.

Läs mer: Testamentet avslöjar: Lill-Babs sista vädjan till döttrarna

Magnus och Brasse medverkade i “Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Magnus och Brasse medverkade i “Fem myror är fler än fyra elefanter”.

– Jag saknar dem. Det var människor som var betydelsefulla för mig, säger Lill Lindfors och fortsätter:

– Men det som är roligt är att Magnus och Brasse ändå finns kvar. Det är inte så många människor som finns kvar. Man kan njuta av Brasse och Magnus på tv. Och när jag är borta kanske man kan njuta av oss alla tre tillsammans.

Men programledaren David Hellenius avbryter henne och säger att det är långt kvar till dess och publiken instämmer med en applåd.

Se hela programmet med Lill Lindfors i Hellenius Hörna här.

Läs mer: Magnus Ugglas knep för att mota bort kräksjuka: ”Svensk Damtidning”

Foto: IBL