Lill Lindfors plötsliga beslut inför framtiden: "Blir den sista någonsin"

Lill Lindfors firar 60 år som artist men nu börjar det slitsamma livet tära på henne. Hon har därför tagit ett stort beslut inför framtiden.

Slå på ljud

Lill Lindfors, 81, firar 60 år som artist och därför åker hon nu ut på en jubileumsturné. En turné som egentligen skulle skett förra året men som stoppades till följd av pandemin.

Likt många andra inom branschen har hon känt att något saknats när hon inte kunnat framföra sin musik till en jublande publik.

Denna turné blir därför extra speciell, men inte endast av den anledningen, det blir även hennes sista någonsin.

Lill Lindfors 60 år som artist – firar med en sista turné

Lill Lindfors karriär inleddes redan i början på 60-talet, och att komprimera en sådan lång och gedigen karriär till 45 minuter har varit en utmaning.

– Det kan du tro. Framförallt för att jag jobbat på så många olika sätt och med olika typer av musik också. Det är väldigt svårt. Det är mitt stora problem för närvarande inför turnén, berättar hon i en intervju med Expressen.

LÄS MER: Lill Lindfors i svår sorg – beskedet hon inte ville ha

Lill Lindfors om åldrandet: "Döden gör sig påmind"

Samtidigt som det blir sista gången som den folkkära artisten åker ut på turné understryker hon att det inte blir hennes sista jobb. Däremot är ju åldrandet ett faktum, och det går henne inte obemärkt förbi, både i artisteriet och i vardagen.

– Så länge jag jobbar har jag mer tankar på hur jag ska jobba eller hur jag ska uttrycka mig när jag står på scenen. Men döden finns ju närmare än när man är 40, säger hon och fortsätter:

– Framförallt blir det ju en påminnelse. Döden gör sig påmind gång på gång när människor som står mig nära går bort.

Flera personer som haft en central roll i Lill Lindfors liv har fått lämna jordelivet. En av många är Brasse Brännström, som hon levde ihop med under en längre tid, men som också var en god vän långt efter det.

– Brasse var fantastisk att prata idéer med, en väldigt bra bollvägg. Det är så det kommer över mig, när jag tänker ” nu hade jag velat fråga honom om en sak”.

Foto: TT

LÄS MER: Lill Lindfors dotter Petronella har vuxit upp – här är hon i dag

LÄS MER: Björn Ulvaeus drastiska beslut mitt i ABBA-showen – avbröt sången